fejm.ba

Vijesti

Šeranić: Novih 16 pozitivnih na koronavirus u RS-u

U Republici Srpskoj (RS) potvrđeno je novih 16 pozitivnih osoba na koronavirus, čime se ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu povećao na 45.

Kada su u pitanju novoprijavljeni, riječ je o 10 žena i šest muškaraca, potvrdio je entitetski ministar zdravlja Alen Šeranić, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u RS.

U pitanju su osobe strednje, starije i mlađe dobi.

– Dvije osobe su u UKC Banja Luka i bile su već nadzirane. Dobrog su zdravstvenog stanja. Po jedna osoba smještena je u bolnice u Prijedoru i Bijeljini i lakše su kliničke slike – rekao je Šeranić.

Niko nije životno ugrožen.

On je rekao da je 11 osoba iz Banje Luke, a po jedna osoba je iz Laktaša, vezena je za treći klaster iz Banje Luke, Jedna osoba je iz Ribnika, zatim Prijedora, Kozarske Dubice i Bijeljine, bile su u kontaktu s osobama iz Evrope, dok je jedna radila na aerodromu.

– Devet osoba od 16 novih pozitivnih je vezano za treći banjalučki klaster, iz kojeg imamo najviše oboljelih. Tri osobe su iz Banje Luke, ali su imale putovanja ili su bili u kontaktima s osobama iz Evrope – istakao je Šeranić.


BH Telecom
Na vrh