fejm.ba

Politika

SBB prihvatio poziv SDA: Ulazi u vlast

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) odlučilo je na današnjoj sjednici u Sarajevu da će naredne četiri godine biti dio vlasti na državnom i federalnom nivou.

Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović- Arapović potvrdila je novinarima da je zbog složene političke situacije SBB odlučio prihvatiti raniji poziv Stranke demokratske akcije (SDA) da bude dio vladajuće koalicije sa SDA i Demokratskom frontom (DF) na državnom i federalnom nivou, ali Omernegović-Arapović kaže da o kontanima nije bilo razgovora na sjednici stranačkog Predsjedništva.

Nakon ovakve odluke SBB-a koaliciju koja bi trebala obavljati vlast u naredne četiri godine činili bi SBB, SDA i DF (koji zajedno imaju 14 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH), predstavnici Hrvatske demokratske zajednice i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HSS, HKDU BiH, HSP-HNS, HSP DR AS BiH i HDU BiH) koji imaju pet poslanika.

Dio vladajuće koalicije bili na državnom nivou i poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS), Ujedinjene Srpske i Socijalističke partije koji ukupno imaju devet poslanika.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh