fejm.ba

Lifestyle

Savjeti za lijepu i njegovanu kosu

Lijepa i njegovana kosa izgleda zdravo i moćno, a žena koja ju nosi samouvjereno. Kako biste uvijek imale super frizuru dobro je poslužiti se improvizacijom i efikasnim trikovima koji će vašu kosu učiniti lijepom i njegovanom.

Neke žene priroda je obdarila lijepom i bujnom kosom, dok druge pak pate zbog slabije kvalitete vlasi ili neobuzdanih kovrči. U narednom tekstu možete pročitati nekoliko brzih savjeta i trikova za ljepšu frizuru koji će vam pomoći da izgledate baš kao da ste izašle iz frizerskog salona, naročito onda kada nemate baš puno vremena za spremanje.

Ako vašoj kosi manjka sjaja a željele biste da se ona presijava više nego što vam je priroda podarila, poslije svakog pranja kosu ispirajte čajem od kamilice.

Sok od svježe iscijeđenog limunovog soka ili pivo možete upotrijebiti kao prirodni kozmetički proizvod za uvijanje ravne kose. Ako imate ravnu kosu i želite je prelomiti, dlanove namočite pivom ili limunovim sokom te vlažnim rukama utrljajte krajeve. Kosu ne dirajte neko vrijeme i ne raščešljavajte ju. Poslije ovog tretmana dobit ćete izgled blagog mini-vala.

Ako želite natapirati kosu, odvojite pramen po pramen te svaki pramen pomoću češlja sa sitnim zupcima lagano natapirajte i to tako da počnete od vrha prema korijenu. Na kraju ne zaboravite zagladiti kosu češljem sa širokim zupcima kako ne biste izgledali neuredno.

Što se tiče pranja kose, Europljani peru kosu u prosjeku tri puta sedmično, 25% populacije radi to svaki dan, a većina Japanaca svoju kosu pere dva puta dnevno. No, ne valja pretjerivati, ipak je sasvim dovoljno kosu prati dva puta sedmično.

Kosa vam je slijepljena i nedostaje joj volumena, prema tipu kose odaberite šampon za volumen. Volumen ćete dobiti i ako, kada sušite kosu, spustite glavu i tako je isfenirate.


Custom Text
AS Tad
Na vrh