fejm.ba

Društvo

Sanela Mustafić iz Srebrenika izrađuje dekorativne posteljine za bebe

Piše: Dejla Bajrić

Izrada kreativnih i personaliziranih proizvoda za uređenje interijera postaje sve zastupljenije u svijetu dekoracija. Sanela Mustafić iz Srebrenika je četrdesetogodišnjakinja sa završenom  tekstilnom školom, koja je odlučila svoju kreativnost ispoljiti na izradu unikatnih dekorativnih proizvoda.

Njen logo je „Baby Dream“ po kojem je i prepoznatljiva, a ideju za ime je, kako kaže, dobila zahvaljujući poznatoj arhitektici za uređenje interijera Gordani Đerić.

Sanela je nakon završene srednje škole odlučila upisati i dodatne edukacije, kako bi usavršila svoje vještine. U njenom poslu nema radnog vremena, jer svoje vrijeme posvećuje porodici, porodičnim poslovima, a nakon toga i svojoj maloj radionici u kojoj realizuje želje svojih kupaca.

“Krojenje oduzima dostra vremena, naročito kada neki set ima mnogo detalja kao što su neki likovi životinja. Ja sve crtam rukom na platnu, bez šablona i često kažem da kupci svoju ideju prenesu na papir, a ja ću je prenijeti na platno.” – navela je Sanela

Ovim hobijem se bavi već tri godine, a najviše izrađuje proizvode za bebe od kojih su najtraženije  unikatne ogradice za krevetiće, posteljine za djecu i odrasle, te ukrasni jastuci. U mogućnosti je, kako nam je kazala, realizovati sve što kupci zatraže, a najviše joj laska povjerenje koje dobije od njih.

„Imala  sam mnogo ciljeva, htjela sam raditi ono što volim i što me ispunjava. Željela sam slijediti svoje snove, biti neovisna žena koja će svojim rukama ispuniti sebi i svojim najmilijima sve želje. Gledajući iz ovog ugla, u kojem sam danas, vjerujem da sam uspjela jer me zovu „žena zlatnih ruku“.“ – kaže u razgovoru za Fejm.ba ova četrdesetogodišnjakinja

Sve proizvode izrađuje od čistog pamuka, a njeni proizvodi su dostupni i u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.

Bilo je interesa i za slanje u Australiju ali ipak je to dug put.“ – dodaje Sanela

Sanelini proizvodi zahtijevaju mnogo obrađivanja, dorade i uloženog vremena. U ovom hobiju, kako kaže, najdraže joj je kada dobija fotografije njenih radova od zadovoljnih kupaca. Fotografije koje je najviše raduju su one sa već pristiglim bebama, jer je sretna kada vidi mališane kako uživaju u svom malom kutku.

Saneline proizvode je moguće pronaći na Facebook stranicama „Posteljine Srebrenik“ i „Stvaraonica SM“, a na Instagramu se njeni proizvodi mogu naručiti preko profila pod nazivom „posteljinesrebrenik“.

„Smatram da samo vrijedni i odlučni uspiju u svojoj namjeri, vjerujem da nikada ne treba odustati od svojih snova. Ja sam srećom imala podršku mojih prijatelja i porodice, kojima sam vječno zahvalna. Vjerovali su u mene i moj uspjeh, neprestano me gurali unaprijed i drago mi je što mogu priznati da su bili u pravu.“ – dodala je Sanela za kraj razgovora

 


BH Telecom
Na vrh