fejm.ba

Lifestyle

Rižina voda u službi ljepote i mladolikog izgleda

Rižina voda je vijekovima popularna u Japanu kao eliksir mladosti. Ova voda se koristi za njegu kože, brži rast kose i smanjenje masnih naslaga.  Kako bi održale kožu u besprijekornom stanju i spriječile prijevremeno starenje kože, Japanke koriste masku od riže. Nakon ljekovite maske koža postaje baršunasta i blistava.

Riža je bogata vitaminima skupine B koji stimuliraju rast i obnovu stanica, usporavaju njihovo starenje i poboljšavaju opskrbu krvi u koži. Rižina voda odlično hidratizira kožu lica, sadrži antioksidanse i posjeduje apsorbirajuće svojstvo ultraljubičastih zraka. Riža usporava stvaranje melanina i  spriječava nastajanje pigmentnih mrlja te posvjetljuje postojeće.

Njega kose

Skuhati rižu i ostaviti vodu da stoji 24-48h. Za to vrijeme kiselost vode raste i dolazi do razvoja antioksidanasa koji će dati kosi sjaj. Potrebno je kosu ispirati rižinom vodom nakon svakog pranja.

Losion za lice

Ujutro ili naveče natopiti vatu u rižinu vodu i nježno masirati problematična mjesta na licu ili tijelu. Voda sadrži folnu kiselinu koja odlično djeluje protiv upala i umiruje kožu.

Rižina voda za mršavljenje

Rižina voda tijelu daje energiju, pa je izvrstan izbor za konzumiranje u toku treninga i kao dodatak prehrani za gubljenje viška kilograma. Također, njeno konzumiranje se preporučuje kod različitih probavnih smetnji jer reguliše rad probavnog sustava, čuva crijevnu floru i sluznicu organa te potiče probavu.

Voda koju riža pušta tokom kuhanja spriječava zatvor, pogoduje crijevnom tranzitu i eliminaciji tvari koje mogu sudjelovati u dobivanju tjelesne težine i na taj način sprečavaju njegovo nakupljanje u tijelu. S druge strane, sadržaj kalija idealan je za uklanjanje viška vode koja može biti u tijelu, što zauzvrat potiče metabolizam i čisti tijelo.

 


BH Telecom
Na vrh