fejm.ba

Svijet

Putin primio drugu dozu vakcine protiv COVID-19

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopćio je da je primio drugu dozu vakcine protiv COVID-19,  tri sedmice nakon što je primio prvu dozu.

Ruski čelnik objavio je da je vakcinisan, što je držano van očiju javnosti, na sjednici Ruskog geografskog društva u srijedu, na kome je učestvovao putem video linka.

–  Upravo sada, prije ulaska u ovu dvoranu, primio sam drugu dozu vakcine. Nadam se da će sve biti u redu. Čak se ni ne nadam koliko sam siguran u to – kazao je Putin.

Putin je primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa 23. marta, također bez prisustva kamera, a Kremlj nije objavio koju je od tri vakcine trenutno odobrene za upotrebu u Rusiji predsjednik primio.

Imunizacija ruskog čelnika uslijedila je nekoliko mjeseci nakon pokretanja široke kampanje vakcinacije protiv COVID-9 u Rusiji – u odgodi koja je zbunila mnoge, dok neki kritičari tvrde da je to doprinijelo ionako prisutnoj nevoljnosti građana prema vakcinaciji.

Ruske vlasti dale su regulatorno odobrenje za tri vakcine domaće proizvodnje – Sputnik V, EpiVacCorona i CoviVac, prenosi AP.


BH Telecom
Na vrh