fejm.ba

Društvo

Puljić: Sretan Božić svima koji su se umorili od nošenja životnog križa

Ljubav je bit Božića. Savršen Božić je doživljaj Boga u duši i u srcu i to nam donosi skrušena ispovijed i praštanje koje nam daruje Božije milosrđe, kazao je danas u božićnoj poruci nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Istakao je da već niz godina promatra ljude kako se pripravljaju za Božić te dodao da ta užurbanost i preokupiranost brojnim sporednim stvarima čine da se nerijetko izgubi istinski doživljaj Božića.

Tako je čovjek, dodao je kardinal Puljić, u opasnosti da najradosniji kršćanski blagdan dočeka kao dodatni izvor zamora, uz brojne obaveze te da se umjesto radosti, nakupi umor koji zna biti izvor nervoze, napetosti, pa čak i grubih doživljaja.

– Iako živimo u izazovima ovakvog ozračja, valja se zaustaviti, razabrati šta je važno, a šta sporno, i napraviti mjesta za Isusa. Bez Isusa nema božićne radosti niti božićnog mira – poručio je kardinal Puljić.

Naglasio je da je savršen Božić doživljaj Boga u duši i srcu te da to donosi skrušena ispovijed i praštanje koje daruje Božije milosrđe.

– Ljubav je bit Božića – naglasio je kardinal te zaželio sretan Božić svima koji su klonuli duhom te se umorili u nošenju ‘životnoga križa’.

Poručio je svima da kroz slavlje Božića izgrade bolji suživot i sretniju budućnost utemeljenu na poštenju i čestitosti.


BH Telecom
Na vrh