fejm.ba

Društvo

Puljić: Sretan Božić svima koji su se umorili od nošenja životnog križa

Ljubav je bit Božića. Savršen Božić je doživljaj Boga u duši i u srcu i to nam donosi skrušena ispovijed i praštanje koje nam daruje Božije milosrđe, kazao je danas u božićnoj poruci nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Istakao je da već niz godina promatra ljude kako se pripravljaju za Božić te dodao da ta užurbanost i preokupiranost brojnim sporednim stvarima čine da se nerijetko izgubi istinski doživljaj Božića.

Tako je čovjek, dodao je kardinal Puljić, u opasnosti da najradosniji kršćanski blagdan dočeka kao dodatni izvor zamora, uz brojne obaveze te da se umjesto radosti, nakupi umor koji zna biti izvor nervoze, napetosti, pa čak i grubih doživljaja.

– Iako živimo u izazovima ovakvog ozračja, valja se zaustaviti, razabrati šta je važno, a šta sporno, i napraviti mjesta za Isusa. Bez Isusa nema božićne radosti niti božićnog mira – poručio je kardinal Puljić.

Naglasio je da je savršen Božić doživljaj Boga u duši i srcu te da to donosi skrušena ispovijed i praštanje koje daruje Božije milosrđe.

– Ljubav je bit Božića – naglasio je kardinal te zaželio sretan Božić svima koji su klonuli duhom te se umorili u nošenju ‘životnoga križa’.

Poručio je svima da kroz slavlje Božića izgrade bolji suživot i sretniju budućnost utemeljenu na poštenju i čestitosti.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh