fejm.ba

Lifestyle

Pripremite kožu za zimu

S dolaskom niskih temperatura  koža je na udaru hladnoće, suhog zraka u zatvorenim prostorima, hladnog  vjetra  i sl.  Svi navedeni klimatski uvjeti na njoj ostavljaju trag. Preduhitrite neugodne nuspojave pravilnom njegom i upotrebom dermokozmetičkih proizvoda.

Kao što ste morali pripremiti kožu za ljeto, tako morate i za hladnije dane i zimu. Nagle promjene vremena i temperatura predstavljaju veliki stres za kožu. U zaštiti kože mogu vam pomoći kreme, mlijeka i ulja koja će zadržati vlagu i podariti joj toliko potrebne hranjive sastojke. Ipak, jedan od najvažnijih čimbenika je prehrana. Prehrana mora biti bogata mineralima, vitaminima i esencijalnim tvarima koje osiguravaju nesmetan metabolizam kože, ali i podižu imunitet kože i cijelog organizma. Preporučuje se konzumacija svježeg voća i povrća bogatog željezom i vitaminom C te orašasti plodovi poput lješnjaka, badema i sjemenki bundeve koji su odličan izvor vitamina E i B i nezasićenih masnih kiselina.

 

Kako biste izbjegli pretjerano isušivanje kože tijela, izbjegavajte prevruće kupke, jer vruća voda brzo rastapa zaštitni sloj kože kojem je prirodni zadatak kožu održavati gipkom i vlažnom. Sapune zamijenite nježnim uljnim emulzijama, a nakon svakog tuširanja na tijelo obavezno nanesite mlijeko, losion ili ulje.

Najtemeljitiju zaštitu zaslužuje koža lica koja je najviše izložena hladnoći. Pošto se tipovi kože međusobno razlikuju, potrebno je i kozmetiku prilagoditi pojedinom tipu. Na primjer, osobe s masnom i mješovitom kožom trebaju redovno koristiti peelinge i hidratacijske kreme kako im se ne bi dodatno začepile pore i dovele do upalnih prištića, a s druge strane do pojačanog prhutanja površinskog sloja kože. Tijekom hladnijih mjeseci potrebno je dodatnu pažnju usmjeriti i na njegu usnana te ruku. Usne se mogu njegovati različitim balzamima kako se ne bi isušile, dok je na ruke  potrebno nanositi masnije kreme i nositi rukavice.

Neka vaša koža zimi ne spava zimskim snom, te joj podarite pravilnu njegu kako bi ona zablistala najvećim sjajem.


BH Telecom
Na vrh