fejm.ba

Lifestyle

Pripremite kožu za zimu

S dolaskom niskih temperatura  koža je na udaru hladnoće, suhog zraka u zatvorenim prostorima, hladnog  vjetra  i sl.  Svi navedeni klimatski uvjeti na njoj ostavljaju trag. Preduhitrite neugodne nuspojave pravilnom njegom i upotrebom dermokozmetičkih proizvoda.

Kao što ste morali pripremiti kožu za ljeto, tako morate i za hladnije dane i zimu. Nagle promjene vremena i temperatura predstavljaju veliki stres za kožu. U zaštiti kože mogu vam pomoći kreme, mlijeka i ulja koja će zadržati vlagu i podariti joj toliko potrebne hranjive sastojke. Ipak, jedan od najvažnijih čimbenika je prehrana. Prehrana mora biti bogata mineralima, vitaminima i esencijalnim tvarima koje osiguravaju nesmetan metabolizam kože, ali i podižu imunitet kože i cijelog organizma. Preporučuje se konzumacija svježeg voća i povrća bogatog željezom i vitaminom C te orašasti plodovi poput lješnjaka, badema i sjemenki bundeve koji su odličan izvor vitamina E i B i nezasićenih masnih kiselina.

 

Kako biste izbjegli pretjerano isušivanje kože tijela, izbjegavajte prevruće kupke, jer vruća voda brzo rastapa zaštitni sloj kože kojem je prirodni zadatak kožu održavati gipkom i vlažnom. Sapune zamijenite nježnim uljnim emulzijama, a nakon svakog tuširanja na tijelo obavezno nanesite mlijeko, losion ili ulje.

Najtemeljitiju zaštitu zaslužuje koža lica koja je najviše izložena hladnoći. Pošto se tipovi kože međusobno razlikuju, potrebno je i kozmetiku prilagoditi pojedinom tipu. Na primjer, osobe s masnom i mješovitom kožom trebaju redovno koristiti peelinge i hidratacijske kreme kako im se ne bi dodatno začepile pore i dovele do upalnih prištića, a s druge strane do pojačanog prhutanja površinskog sloja kože. Tijekom hladnijih mjeseci potrebno je dodatnu pažnju usmjeriti i na njegu usnana te ruku. Usne se mogu njegovati različitim balzamima kako se ne bi isušile, dok je na ruke  potrebno nanositi masnije kreme i nositi rukavice.

Neka vaša koža zimi ne spava zimskim snom, te joj podarite pravilnu njegu kako bi ona zablistala najvećim sjajem.


BH Telecom
Na vrh
503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.