fejm.ba

Vijesti

Pretresi u Tuzli i Kalesiji, radi sumnje da su 3 službenika MUP-a TK počinila krivična djela

Po nalogu Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona i po naredbi Općinskog suda Tuzla, pripadnici MUP-a TK i Federalne uprave policije obavljali su danas  pretrese na više lokacija u Tuzli i Kalesiji, u stambenim objektima, MUP-u TK,  PS Kalesija i jednom poslovnom objektu.

Pretresi se obavljaju radi sumnje da su tri službenika MUP-a TK počinila više krivičnih djela.

Radi se o sadašnjem načelniku operativnog centra u MUP-u TK, koji je ranije obavljao poslove zamjenika ovog Centra i komandira PS Kalesija, te o jednom službeniku i  policajscu iz PS Kalesija.

Načelnik operativnog centra MUP-a TK je osumnjičen da je,  dok je obavljao pomenute funkcije,  počinio više krivičnih djela:  zloupotreba položaja i ovlašćenja, odavanje službene tajne, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, primanje dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanje u obavljanju službe u periodu od 2014. do 2019. godine.

Službenik i policajac PS Kalesija su osumnjičeni za krivična djela primanje dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenje službene isprave.

Nakon pretresa će nad osumnjičenim  biti obavljena kriminalistička obrada, te će se Tužilaštvu dostaviti izvještaj i prateća dokumentacija.  Osumnjičeni će najvjerovatnije nakon toga  biti predati u nadležnost Tužilaštva, gdje će se ispitati  i  odredit će se  koje dalje mjere će se poduzimati.

Više informacija o ovom predmetu  ćemo prezentirati kada spomenuti budu ispitani  u Tužilaštvu, saopćeno je iz Tužilaštva TK.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh