fejm.ba

Crna hronika

Preminuo profesor Zdravko Grebo

foto:facebook

Zdravko Grebo, redovni profesor na Pravnom fakultetu u Sarajevu, preminuo je danas u 71. godini, prenosi Anadolu Agency (AA).

Grebo je bio osnivač gradskog radija ZID, te osnivač i direktor Izdavačke kuće ZID. Bio je član Executive Board of Bosnian Peace Corps, osnivač HCA za bivšu Jugoslaviju, direktor Pravnog centra FOD BiH, direktor međunarodnog postdiplomskog kursa “Evropske studije”, osnivač Open Society Fund BiH.

Grebo je rođen 30. jula 1947. godine u Mostaru. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1970. godine, a doktorirao je 1976. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu. Na Pravnom fakultetu u Sarajevu predavao je od 1972. godine, na kojem je postao profesor 1991.

Dobitnik je nagrade Evropskog kluba “Za mir i protiv rasizma i ksenofobije“, zatim Ruzveltove medalje i Francuske legije časti 2003. godine. Autor je i nekoliko knjiga i više od stotinu članaka.

Datum i mjesto posljednjeg ispraćaja profesora Grebe biće poznati naknadno.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh