fejm.ba

Kultura

Predstava “Cvijet zaljubljene pčele” sutra će u BKC-u Živinice igrati za Asmira Dedića

Dječija predstava” Cvijet zaljubljene pčele” koja je nastala u produkciji UG SCENA, Gradskog pozorišta Živinice, sutra će, s početkom u 18:00 sati, biti odigrana na Velikoj sceni BKC-a Živinice. Cijena ulaznice je 3 KM, a sav prihod od ulaznica biće usmjeren za liječenje Asmira Dedića iz Dubrava.

Reditelj predstave je Ademir Halilović, a igraju: Armina Ramić, Adna Bosankić, Emir Ibrahimović, Elmir Krivalić, Edina Kamenjašević i članice PS DINNA.

Songovi: Ajla Jusić i Ademir Halilović,

Scenografija i kostimografija: Suad Avdagić,

Tehnika: Adi Glavinić.

Dvadeseettrogodišnji Asmir Dedić od decembra 2015. godine vodi životnu bitku, nakon što mu je ustanovljena dijagnoza Hodkinovog limfoma tip nodularne skleroze. Od tada pa sve do 2017. godine liječi se na Hematološkom odjeljenju UKC-a Tuzla.

Nakon obavljenih tretmana terapije stanje se poboljšava, sve do aprila 2019. godine, kada se bolest ponovo vraća u Asmirov život.

Za nastavak daljeg liječenja preporučeno je uvesti lijek ADCETRIS(BRENTUXIMAB-VEDOTIN) u dozi po ciklusu od III ampule a 50 mg (doza 150 mg po ciklusu) svake tri sedmice do maksimalno 16 ciklusa.

U što kraćem periodu neophodno je obezbijediti navedeni lijek, te startati sa primjenom istog.

Jedna ampula od 50 mg lijeka košta oko 8.000 KM, a za početak liječenja odnosno jedan ciklus potrebno je 24.000 KM.

 


BH Telecom
Na vrh