fejm.ba

Ekonomija

Potpisan ugovor o početku izgradnje autoceste Beograd – Sarajevo

Ministrica prometa i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović i turski ministar transporta Mehmet Turhan potpisala su u srijedu u Beogradu ugovor o izgradnji prve dionice autoceste Beograd – Sarajevo koja prolazi kroz Srbiju.

“Povezivanje je ključ uspjeha. Ugovor je vrijedan 250 milijuna eura i to je početak projekta povezivanja Srbije i BiH koji će omogućiti razvoj regije. Nema uspjeha bez povezivanja i zato je današnji dan važan”, kazala je tom prigodom ministrica Mihajlović.

Sljedeće godine očekuje se potpisivanje financijskog ugovora, a početak radova 2020. godine, javili su srbijanski mediji.

Autocesta će se graditi na dvije trase, a dionice koje prolaze kroz Srbiju su Sremska Rača – Kuzmin u dužini od 17 kilometara, i Požega – Užice – Kotroman, dužine 60 kilometara.

Ukupna vrijednost izgradnje obje dionice na teritoriju Srbije je oko 1,05 milijardi eura, od čega se oko 220 milijuna eura odnosi na dionicu Sremska Rača – Kuzmin, a oko 830 milijuna eura na dionicu Požega – Kotroman.

Danas potpisani ugovor odnosi se na izradu plana detaljne regulacije, projekata i izvođenja radova na izgradnji dionice Sremska Rača – Kuzmin (s mostom preko Save) i izradu projekta za dionicu Požega – Kotroman.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh