fejm.ba

Društvo

Pomozimo četverogodišnjoj Amini Majdančić da pobijedi cerebralnu paralizu

Amina Majdančić četverogodišnja je djevojčica iz Vukovija Donjih koja djetinjstvo posmatra iz kolica jer ima cerebralnu paralizu. Rođena u 29. sedmici trudnoće, teška svega 1300 g., Amina prva dva mjeseca svog života provodi u bolnici.

Rođenje na nju ostavlja trajne posljedice. Odmah nakon rođenja počinje da se bori. Bori se za život. Umjesto kući i krevetić pripremljen sa ogromnom ljubavlju samo za nju, Aminu razdvajaju od mame i premještaju na odjel intenzivne njege. Tu provodi dva mjeseca. Dobiva razne dijagnoze od kojih već navedenu koja joj ne dozvoljava potpuno uživanje u djetinjstvu.

Amina ne trči za loptom, ne skače po baricama, ne bježi u maminim cipelama. Nažalost Amina djetinjstvo provodi boreći se za sve to. Bori se za svoje korake. I na veliku radost ove vesele, hrabre, djevojčice pune ljubavi prema životu pojavila se nada za ispunjenje njenih snova. Moći će prohodati, potrčati životu u zagrljaj.

Ljekari iz Turske obavili su pregled na UKC Tuzla i ustanovili da je kandidat za operaciju ( Rizotomiju ) u Turskoj, i po njihovom mišljenju zdravstveno stanje bi imalo dosta napretka, s tim da bi morala što intezivnije raditi poslije operacije. Međutim, prepreka njenim koracima jeste novac.

Roditelji nisu u mogućnosti da plate tu operaciju koja bi dosta pomogla odrastanju i nadanju za ljepšim i boljim djetinjstvom. Predračun koji su dobili iznosi 18.000 eura plus troškovi putovanja i boravka 2 sedmice.

Ukoliko ste u mogućnosti, budite dio ove akcije. Vaše malo je itekako puno!

PODACI ZA TEKUĆI RAČUN:

NLB Banka

Ime i prezime: Amina Majdančić

Adresa: Vukovije Donje bb

Svrha uplate: Za operaciju

75 260 Kalesija

Tekući račun: 1321402016107837

Transakcijski račun: 4255-2804-0361-7402


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh