fejm.ba

Lifestyle

Pogledajte dekorativne posteljine, gnijezda i ostale ukrase za bebe, rukotvorine Sanele Mustafić

Sanela Mustafić iz Srebrenika je četrdesetogodišnjakinja koja je odlučila svoju kreativnost ispoljiti na izradu unikatnih dekorativnih proizvoda za uređenja enterijera, posebno za novorođenčad. Inače je završila tekstilnu školu, što joj je bila baza za posao kojim se sada ozbiljno bavi.

Njen logo je „Baby Dream“ po kojem je i prepoznatljiva, a ideju za ime je dobila zahvaljujući poznatoj arhitektici za uređenje interijera Gordani Đerić.

Sanela je nakon završene srednje škole odlučila da se dodatno educira, te tako  usavršila svoje vještine. U njenom poslu nema radnog vremena, jer vrijeme posvećuje porodičnim obavezama, nakon čega se posvećuje svojoj maloj radionici u kojoj realizuje želje svojih kupaca.

“Krojenje oduzima dosta vremena, naročito kada neki set ima mnogo detalja kao što su neki likovi životinja. Ja sve crtam rukom na platnu, bez šablona i često kažem da kupci svoju ideju prenesu na papir, a ja ću je prenijeti na platno.” – navela je Sanela

Ovim hobijem se bavi već tri godine, a najviše izrađuje personalizirane  proizvode za bebe od kojih su najtraženije  unikatne ogradice za krevetiće, posteljine za djecu i odrasle, te ukrasni jastuci, pletenice, zavjese za kolijevke itd.  U mogućnosti je, kako nam je kazala, realizovati sve što kupci zatraže, a najviše joj laska povjerenje koje dobije od njih.

Imala  sam mnogo ciljeva, htjela sam raditi ono što volim i što me ispunjava. Željela sam slijediti svoje snove, biti neovisna žena koja će svojim rukama ispuniti sebi i svojim najmilijima sve želje. Gledajući iz ovog ugla, u kojem sam danas, vjerujem da sam uspjela jer me zovu „žena zlatnih ruku“. – kaže u razgovoru za Fejm.ba ova četrdesetogodišnjakinja.

Sve proizvode izrađuje od čistog pamuka, a njeni proizvodi su dostupni i u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.

Sanelini proizvodi zahtijevaju mnogo obrađivanja, dorade i uloženog vremena. U ovom hobiju, kako kaže, najdraže joj je kada dobija fotografije njenih radova od zadovoljnih kupaca.

Fotografije koje je najviše raduju su one sa već pristiglim bebama, jer je sretna kada vidi mališane kako uživaju u svom malom kutku.

Saneline proizvode je moguće pronaći na Facebook stranicama „Posteljine Srebrenik“ https://www.facebook.com/Posteljine-Srebrenik-1898102540412368/„Stvaraonica SM“ https://www.facebook.com/Stvaraonica-SM-2136619479962152/ ,  a na Instagramu se njeni proizvodi mogu naručiti preko profila pod nazivom „posteljinesrebrenik“ https://www.instagram.com/posteljinesrebrenik/

Smatram da samo vrijedni i odlučni uspiju u svojoj namjeri, vjerujem da nikada ne treba odustati od svojih snova. Ja sam srećom imala podršku mojih prijatelja i porodice, kojima sam vječno zahvalna. Vjerovali su u mene i moj uspjeh, neprestano me gurali unaprijed i drago mi je što mogu priznati da su bili u pravu.“ – dodala je Sanela za kraj razgovora.

Pogledajte neke od njenih radova:


BH Telecom
Na vrh