fejm.ba

Društvo

Počela nova akademska godina za 1.460 brucoša Univerziteta u Tuzli

Na svečanoj manifestaciji povodom početka nove akademske godine, brucošima Univerziteta u Tuzli sretan i uspješan početak nove akademske godine zaželili su ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić.

-Nadam se da ste uspjeli upisati ono što volite i za što smatrate da vam treba biti životno opredjeljenje. Očekujemo da, time što ćete biti dobri studenti, ispunite naša očekivanja – poručio je premijer Tulumović novim studentima.

Poručio im je da o diplomi ne razmišljaju kao “karti za odlazak iz BiH“ te da im čestit i zaslužen uspijeh bude za ugled generacijama koje će doći poslije njih.

-Kada to ostvarite, taj uspjeh će vam biti odskočna daska za dalje uspjehe u životu – istakao je Tulumović.

Dobrodošlicu u akademsku zajednicu Univerziteta u Tuzli studentima je zaželila i rektorica Univerziteta Nermina Hadžigrahić, kazavši da su godine koje će oni provesti na Univerzitetu u Tuzli godine kada će doživjeti promjene.

-Većina vas će nakon diplomiranja biti drugačija osoba – zrelija, oblikovana i nadahnuta novim znanjima i prijateljstvima. Sada je vaš red da krenete na ovo uzbudljivo putovanje. Budite sigurni da ćemo vas podržati na vašem putu studiranja. Naši profesori i nastavnici pomoći će vam da steknete vještine, i zapamtite studiranje nije samo u pamćenju činjenica slijepim prihvaćanjem onoga što čujete ili čitate. Tražiti znanje je cjeloživotna potraga u kojoj je važno ostati znatiželjan i otvoren. Stoga dok ste student na Univerzitetu u Tuzli ne bojite se izazivati poznato i istražiti nepoznato – kazala je rektorica Hadžigrahić, saopćeno je iz Vlade TK.


BH Telecom
Na vrh