fejm.ba

Društvo

Počela nova akademska godina za 1.460 brucoša Univerziteta u Tuzli

Na svečanoj manifestaciji povodom početka nove akademske godine, brucošima Univerziteta u Tuzli sretan i uspješan početak nove akademske godine zaželili su ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić.

-Nadam se da ste uspjeli upisati ono što volite i za što smatrate da vam treba biti životno opredjeljenje. Očekujemo da, time što ćete biti dobri studenti, ispunite naša očekivanja – poručio je premijer Tulumović novim studentima.

Poručio im je da o diplomi ne razmišljaju kao “karti za odlazak iz BiH“ te da im čestit i zaslužen uspijeh bude za ugled generacijama koje će doći poslije njih.

-Kada to ostvarite, taj uspjeh će vam biti odskočna daska za dalje uspjehe u životu – istakao je Tulumović.

Dobrodošlicu u akademsku zajednicu Univerziteta u Tuzli studentima je zaželila i rektorica Univerziteta Nermina Hadžigrahić, kazavši da su godine koje će oni provesti na Univerzitetu u Tuzli godine kada će doživjeti promjene.

-Većina vas će nakon diplomiranja biti drugačija osoba – zrelija, oblikovana i nadahnuta novim znanjima i prijateljstvima. Sada je vaš red da krenete na ovo uzbudljivo putovanje. Budite sigurni da ćemo vas podržati na vašem putu studiranja. Naši profesori i nastavnici pomoći će vam da steknete vještine, i zapamtite studiranje nije samo u pamćenju činjenica slijepim prihvaćanjem onoga što čujete ili čitate. Tražiti znanje je cjeloživotna potraga u kojoj je važno ostati znatiželjan i otvoren. Stoga dok ste student na Univerzitetu u Tuzli ne bojite se izazivati poznato i istražiti nepoznato – kazala je rektorica Hadžigrahić, saopćeno je iz Vlade TK.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh