fejm.ba

Video

Pacijent u Kantonalnoj bolnici u Bihaću u teškom stanju

Mlađi muškarac, za kojeg je jučer potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, hospitaliziran je u izolatoriju Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću i u teškom je stanju.

“Pacijent ima razvijenu težu kliničku sliku i pod stalnim je nadzorom tima anesteziologa i infektologa. Od jučer je smješten u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti. Epidemiološki gledano, ne raspolažemo informacijom da je bio u nekoj od zemalja s izraženom transmisijom koronavirusa, tako da nemamo podatak kako je došlo do zaraze virusom”, rekao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Istaknuto je i kako epidemiolozi i higijensko-epidemiološke službe već tretiraju ovaj slučaj, odnosno postupaju prema eventualnim bližim kontaktima osobe pozitivne na koronavirus.

Danas su ispred bihaćke bolnice postavljeni i trijažni šatori, kojim će se maksimalno reducirati kretanja u bolničkom krugu, odnosno izbjeći nepotreban kontakt potencijalnih pacijenata i zdravstvenog osoblja.

“Ovim ćemo dodatno smanjiti mogućnost ulaska zaraze na druge odjele, iako smo već dobro organizirali medicinske timove i režim postupanja u radu. Niko više neće moći ući u Kantonalnu bolnicu, a da ne prođe kroz trijažni šator”, dodao je direktor Havić.

Još jednom je ponovljeno da je bolnica u potpunosti prilagođena i prilično opremljena za novonastalu situaciju, te je apelirano na sve pacijente za saradnju i razumijevanje.


BH Telecom
Na vrh