fejm.ba

Kultura

Otvorena prva samostalna izložba Linije života, mladog umjetnika Rame Tučića

Na sceni Pozorišta mladih Tuzle (Dvorana Kaleidoskop) sinoć je  otvorena   samostalna izložba slika, autora Rame Tučića pod nazivom “Linije Života”.

Izloženo je ukupno 20 slika.

Sanja Hajdukov

Prisutnima se obratio Ramo Tučić, Sanja Hajdukov iz Erazmo Centar Tuzla, kao i Enisa Pilavdžić, slikarka.

Izložbu je otvorila Halida Hasanagić, predsjednica Pozorišta mladih Tuzle.

Izložba slika “Linije Života” nastala je iz dva ciklusa, “Život” i “Dijelovi”, a oba ciklusa nastala su u periodu od septembra 2018. do marta 2019. godine, a rađeni su tehinkom akrilik na platnu.

U razgovoru za Fejm.ba, autor izložbe, Ramo Tučić kazao je da nspiraciju za slikanje pronalazi svakodnevno, u vlastitoj mašti i u predmetima koje svakodnevno koristi.

 Ono što želim da pokažem kroz svoje radove jeste individualnost, i da svaka osoba ima svoju galaksiju. Ciklus “Život” je inspirisan galaksijom u raznim predmetima, koje svakodnevno koristimo.

Kroz ciklus “Dijelovi” želim da predstavim naše frakture. Svi smo mi sastavljeni iz dijelova, pojasnio je ovaj mladi umjetnik.

Ova izložba je, kako kaže, za njega  velika “odskočna daska” jer se time prvi put predstavlja javnosti.

 –Sada moje radove može da vidi i šira publika, naglasio je, dodavši da  se ovim planira  baviti u budućnosti, te da je ova izložba pokazatelj da svaki naredni put mora da bude bolja.

Ramo Tučić rođen je 10.03.1992 godine u Zvorniku, a ovo je njegova prva izložba kojom se predstavlja javnosti.

Sponzori  ovog projekta su Pozorište mladih Tuzle, Udruženje “Mladi Tuzle”, “Bart d.o.o.”, Centar za kulturu Tuzla, Edim Turčinović  Erazmo Centar Tuzla, SNL Magazin i Galerija “Pro Art”.

Posjetioci će moći posjetiti izložbu sve do 23.05.  u periodu od 18h-22h     

 

 


BH Telecom
Na vrh