fejm.ba

Vrijeme

Osjetan pad temperature od 3. do 15. oktobra

Sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost zadržat će se do četvrtka, 3. oktobra, od kada se prognozira pogoršanje u vidu obilnijih padavina, posebno na zapadu i jugozapadu Bosne.

U periodu od 4. do 15. oktobra očekuju se stabilne vremenske prilke, uz vrlo malu mogućnost za padavine pred kraj prognoznog perioda.

Do četvrtka, 3. oktobra, jutarnje temperature u Bosni kretat će se od 10 do 15, dok na zapadu i sjeveru Bosne kao i na prostoru Hercegovine minimalne temperature se prognoziraju od 14 do 19, a najviša dnevna na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine od 23 do 28 °C.

Osjetan pad temperatura očekuju se od 3. do 15. oktobra, sa minimalnim vrijednostima u Bosni od 2 do 7, na jugu do 13, uz maksimalne temperature zraka u Bosni od 13 do 18, a u Hercegovini do 23 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Septembar 2019. godine obilježile su iznadprosječne temperature zraka u poređenju sa klimatološkom normalom 1961.-1990, sa odstupanjima od 0,5°C do 1,5°C.

 


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh