fejm.ba

BiH

Održana vježba Nesreća aviona u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo je, u saradnji s interventnim službama i ustanovama lokalne zajednice, održana vježba “Nesreća aviona u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo“ (RED WING 8).

Simulirana je nesreća pada aviona ATR 72 sa 30 putnika i članova posade kompanije Red Wing koji je letio na relaciji Ancona-Sarajevo

U nesreći je bilo šest mrtvih, šest  teško ozlijeđenih, deset lakše i osam neozlijeđenih putnika.

Uslijedile su akcije gašenja požara, spašavanja, evakuacije, te trijaža unesrećenih od  aerodromskih službi i Hitne pomoći.

Simulacija nesreće i cjelokupne vježbe je imala za cilj provjeru sposobnosti osoblja i operativnosti važećeg plana za vanredne situacije te organa i službi MAS uz podršku Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Granične policije BiH i  MUP-a Kantona Sarajevo.

Komitet sigurnosti MAS koji je vršio monitoring vježbe istu je ocijenio uspješnom, a spremnost i uvježbanost sudionka se pokazala na zavidnoj razini, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh