fejm.ba

Vijesti

Određen pritvor za tuzlanskog profesora Salčinovića zbog primanja novca

Općinski sud Tuzla je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona odredio  mjeru jednomjesečnog pritvora za profesora u Mješovitoj srednjoj rudarskoj školi u Tuzli Zajida Salčinovića (62) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

Postoji osnovana sumnja da je Salčinović kao profesor i član komisije za obrazovanje odraslih u ovoj školi, u periodu od juna 2017. do juna 2018. godine, od 10 vanrednih polaznika tražio i uzimao novčane iznose koji su se kretali u pojedinačnim slučajevima od 150 KM do 1.000 KM, kako bi, koristeći svoju funkciju, pogodovao, da oni bez polaganja ispita pred stručnim komisijama steknu diplome rudarskog ili geološkog tehničara. Na taj način je sebi pribavio korist u ukupnom iznosu od oko 3.900 KM.

Također, osumnjičen je i da je od 4 vanredna polaznika tražio novac koji mu oni nisu htjeli dati.

Podsjećamo, Salčinović je lišen slobode 15. januara 2019. godine nakon višemjesečne istrage Tužilaštva i Federalne uprave policije FBiH.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja, saopćeno je iz Kantonalnog Tužilaštva TK.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh