fejm.ba

Ekonomija

Obavještenje poljoprivrednim proizvođačima s područja Tuzle

FOTO:FEJM

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzle koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koji su prijavili animalnu i biljnu proizvodnju u 2019. godini, da je Vlada Tuzlanskog kantona donijela Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2019 godini.

U skladu sa Zakonom o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju Tuzlanskog kantona i Pravilnicima o ostvarivanju novčanih podrški po modelu podrške proizvodnji, kapitalnih ulaganja i ostalih vrsta podrški, obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzle, da mogu početi sa podnošenjem zahtjeva za ostvarivanje prava na kantonalne novčane podrške predviđene Programom novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2019 godini.

Zahtjevi za ostvarivanje prava na novčane podrške se podnose na propisanim obrascima koji se mogu preuzeti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle, svakog radnog dana od 8 do 12 sati, a popunjeni obrasci sa propisanom dokumentacijom se predaju u pisarnicu grada Tuzle.

Za sve dodatne informacije o načinu podnošenja zahtjeva, vrstama kantonalnih novčanih podrški, dokumentaciji koja se predaje uz zahtjev i rokovima do kojih se zahtjevi mogu predati, poljoprivredni proizvođači mogu dobiti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle, kancelarija br. 223 ili putem telefona 035/307-386.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh