fejm.ba

Društvo

Nova ambulanta u UKC Tuzla za oboljelu djecu

Mališani oboljeli od malignih bolesti na području Tuzlanskog kantona, od danas će imati mogućnost boljeg liječenja i u znatno ljepšem ambijentu Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla. Ova ambulanta od velikog je značaja, jer se jedna trećina oboljele djece u FBiH, nalazi upravo na području TK.

Ambulanta Klinike za hematologiju i onkologiju otvorena je zajedničkim snagama Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka i Medical Park grupacija bolnica iz Turske uz podršku  UKC Tuzla. Ovaj projekat je koštao oko 30 hiljada KM i nastavak je već ranijih projekata ovih institucija.

Zdravlje djece je najvažnija stvar na svijetu, kako su kazali na klinici, te je zbog toga napravljen jedan neuobičajen ambijent u odnosu na druge ambulante, kako bi se djeci olakšao i uljepšao proces liječenja ili primanja terapije.

Inače, na Klinici za dječije bolesti obnovljena je i oprema, a prije nekoliko mjeseci je otvoren i operacioni blok, te je napravljeno novo odjeljenje za hematologiju i onkologiju.

 


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh