fejm.ba

Sport

Nogometna reprezentacija BiH otputovala u Finsku

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je sa Sarajevskog aerodroma otputovala u finski Tampere, u kojem će  8. juna protiv domaće selekcije odigrati treći susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Selektor bh. tima Robert Prosinečki kazao je da su svi igrači zdravi i spremni za utakmice s Finskom i Italijom (11. juna), iako je zbog loših vremenskih uvjeta bilo određenih problema na pripremama.

– Sutra ćemo u Finskoj odraditi još jedan trening, a prekosutra nas očekuje utakmica koja je jedna od najvažnijih u ovim kvalifikacijama. Spremamo se za to. Finci su dobri, ali idemo tamo s dosta optimizma i vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat – kazao je Prosinečki.

Susret s Fincima će zbog supsrenzije propustiti Miralam Pjanić, koji također smatra nas očekuje teška i važana utakmica.

– Italija je favorit u grupi i sigurno da će osvojiti dosta bodova u ovim kvalifikacijama protiv ekipa poput Finske i Grčke. Iz tog razloga nama je bitno da uzimamo bodove protiv tzv. manjih selekcija. Ako u meču s Finskom dođemo do bodova bit ćemo na dobrom putu da se plasiramo na Euro. Neće biti lako. Gledali smo ih, radi se o dobroj ekipi i očekuje nas teška utakmica – kazao je Pjanić prije puta u Finsku.

FENA


BH Telecom
Na vrh