fejm.ba

Vijesti

Nije održana sjednica Doma naroda PSBiH:BiH bez delegacije u Vijeću Evrope

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je za danas sazvao 1. hitnu sjednicu tog doma, kojoj se odazvalo šest od ukupno 15 delegata, nakon petnaestominutne pauze konstatovao je da ne postoji potreban kvorum za nastavak rada i odlučivanja na sjednici, tako da ona ne može biti održana.

Naime, sjednici je prisustvovalo šest delegata – svih pet delegata iz Kluba bošnjačkog naroda  i jedan delegat iz Kluba Hrvatskog naroda – Zlatko Miletić. Na sjednici nije bio prisutan ni jedan delegat iz Kluba srpskog naroda.

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice bilo je predviđeno  imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, kao i  izbor članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH – Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet i Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh