fejm.ba

Lifestyle

Nedjelja odlučuje o uspješnoj radnoj sedmici

Dobra organizacija, trud i spremnost na nekoliko sati rada više tokom radne sedmice, ono je što se krije iza uspjeha mnogih. I dok je subota za sve više ljudi koji se bave najrazličitijim stvarima postala dio radne sedmice, nedjelja je za većinu još uvijek zadržala status dana odmora.

Rezervisana za opuštanje, porodična druženja, kafu s prijateljima i izležavanje ispred malih ekrana, nedjelja je dan koji i unutar planera uspješnih ljudi, inače ispunjenih brojnim obavezama, donosi prazan prostor, slobodno vrijeme i bezbroj mogućnosti. Ipak, duboko usađena radna etika u nedjelju onih najuspješnijih među nama unosi ravnotežu između druženja s porodicom i prijateljima, vremena za refleksiju i relaksaciju i pripreme za novu radnu sedmicu.

Kako provesti nedjelju i pripremiti se za što uspješniju radnu sedmicu ispred nas?

Radna sedmica nerijetko ostavlja minimalno vremena za druženje s dragim ljudima što nedjelju čini savršenim danom u kojem nekoliko sati svog vremena možete odvojiti i posvetiti svojoj porodici i prijateljima. Isplanirajte zabavnu aktivnost poput odlaska u park, piknika ili popodne ispunjeno ukusnim kolačima i društvenim igrama kako bi iskoristili svaki trenutak i vrijeme provedeno s najdražima učinili još zabavnijim, posebnijim i dragocjenijim. Bilo da ga odlučite provesti u cozy atmosferi unutar svog doma ili u istraživanju novih mjesta, potrudite se na nekoliko sati zaboraviti na obaveze koje vas očekuju i jednostavno uživajte.

Vrijeme koje provodite u ugodnom društvu ujedno je i vrijeme kada možete isključiti mobitel, zaboraviti na neodgovorene mailove, poruke i društvene mreže. S obzirom na to da je tehnologija postali sastavni i veliki dio naše svakodnevice i poslovne rutine, nekoliko sati u kojima ćete se u potpunosti isključiti neizmjerno su važni i dragocjeni.


BH Telecom
Na vrh