fejm.ba

Društvo

Najavljen bogat program Zimskog grada Tuzla i javni doček Nove godine

Program Grada Tuzle u povodu organizacije javnog dočeka Nove godine na Trgu slobode, kao i drugi prateći programi i sadržaji u okviru zimske ponude u gradu, predstavljen je danas ( 11. decembra 2019) na press konferenciji u Gradskoj upravi .

Prisutnim predstavnicima medijia obratitli su se gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, te predstavnici drugih organizacija i institucija, organizatora i suorganizatora programa.

”Naš cilj je što kvalitetniji život građana i što bolja ponuda za turiste, imamo je ljeti, ali želimo imati i dobru ponudu i zimi. Ono što je zabava i rekreacija vezana za zimski period, događa se u centru grada na tri lokacije. Na Panonskim jezerima je već počelo sa radom klizalište sa odgovarajućim programom, na Sonom trgu je počela Zimska čarolija, a sutra na Trgu slobode počinje Zimski grad. Mi imamo jednu posebnost, a to je organizacija  Dječije nove godine i to nam je jako važno, jer stariji se zabave noću ostavljajući djecu kod roditelja i zato Grad svake godine 31.12. tačno u podne organizuje zabavu u kojoj su glavna tema djeca i oni su već navikli na ovu svoju zabavu,”rekao je gradonačelnik Imamović.

Tuzlaci će u 2020.godinu uploviti uz koncert   Al Dina, Van Gogha i Divan na tuzlanskom najvećem trgu, a sredstva su obezbjeđena iz prihoda Turističke zajednice Tuzle.

JKP Panonika Tuzla je uključeno i ove godine u rekreaciju i zimska događanja u Gradu Tuzli, pogotovo u segmentu klizališta i ovo je naša trinaesta sezona. Klizalište je prošireno sa dodatnim kapacitetima, te je dodatno prošireno sa šezdeset kvadrata malog klizališta za najmlađe što je već prepoznato kao dobra stvar. Tuzlansko klizalište je već posjetilo preko 35.000 građana Grada Tuzle i turista koji dolaze u Tuzlu i nadamo se da će ta sezona klizanja  do kraja januara biti jako uspješna“, kazao je Majid Porobić, direktor JKP Panonika Tuzla.

„Projekat Zimski grad je napravljan prošle godine na Trgu slobode i pokazao je da može da građanima Tuzle doprinese mnogo bolje zimske noći. Ove godine Grad Tuzla je u svom punom kapacitetu sa Turističkom zajednicom prepoznala taj projekat i zajedno sa nama ušao u organizaciju. S tim u vezi koliki je doprinos Turističke zajednice vidi se i u programu koji je napravljen. Dolazimo do jednog novog načina razmišljanja gdje prije svega dajemo prednost tuzlanskim bendovima. Na taj način pored organizacije zimskih noći moglo bi da se govori i o organizaciji jednog, može se reći, ponovnog vraćanja pokreta Tuzlanske scene, odnosno vraćanja Tuzlanske scene u prvi plan“, poručio je Borsi Balta, Ug Magic Factory.

Zvanično otvaranje Zimskog grada na Trgu slobode je najavljeno za četvrtak, 12.12.2019. i počinje u 19.00 sati koncertom tuzlanske grupe Show program, a nastavlja se koncertom sarajevske Bombaj štampe. Tokom bogatog programa u okviru Zimskog grada, do kraja decembra, nastupiće još TBF,


BH Telecom
Na vrh