fejm.ba

Vijesti

Na području Karaule policija isključuje teretna vozila bez lanaca

Zbog intezivnih snježnih padavina na području Karaule, na putu Olovo -Kladanj, policija isključuje sva teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

Preko prijevoja Romanija (Sarajevo – Rogatica) i Mlinište (Glamoč – Mrkonjić Grad) na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Posebno izdvajaju se dionice: Sarajevo – Olovo – Kladanj, Sarajevo – Foča, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik – Bugojno, Jajce – Donji Vakuf – Travnik, Bugojno – Kupres, te i na šire područje Mrkonjić Grada i Skender Vakufa. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje pojačana je frekvencija vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Bosanski Novi – Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh