fejm.ba

Svijet

Na kruzeru u blizini japanske obale još 41 osoba zaražena koronavirusom

FOTO:ILUSTRACIJA

Još 41 osoba na kruzeru u blizini japanske obale testirana je pozitivno na koronavirus čime je broj zaraženih na kruzeru porastao na 61.

Oko 3.700 osoba je na brodu Diamond Princess, koji se nalazi u karanteni u Yokohami posljednje dvije sedmice, podsjeća BBC.

Testiranja na virus su počela nakon što  je za 80-godišnjeg putnika iz Hong Konga potvrđeno da je pozitivan na koronavirus. On se ukrcao na brod u Yokohami 20. januara, a vratio se u Hong Kong  25. januara.

Drugi kruzer World Dream nalazi se u karanteni u Hong Kongu nakon što je za osam putnika potvrđeno da su zaraženi koronavirusom. Na tom kruzeru je 3.600 osoba, ali još niko nije pozitivno testiran.

Novi slučajevi na Diamond Princessu znače da je broj potvrđenih slučajeva u Japanu 86, što je druga najviša brojka zaraženih nakon Kine.

Karantena bi trebala trajati do 19. februara. Ukupno 2.700 putnika i 1.000 članova posada dolazi iz 56 zemalja. Oko polovina gostiju je iz Japana, saopćila je turistička kompanija.

Kompanija je navela da je svim gostima osigurala satelitsku TV, filmove, novine, poslugu u sobi, besplatne telefonske pozive i internet.


BH Telecom
Na vrh