fejm.ba

Društvo

Na Dan žena – ‘Većim koracima ka ravnopravnosti spolova – zajednička obaveza

foto:ilustracija

Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine prezentirat će u Sarajevu, na Međunarodni dan žena, najvažnije rezultate u provođenju strateških dokumenata za ravnopravnost spolova u Bosni i Hercegovini, kao i nedavno usvojeni Gender akcioni plan BiH i Akcioni plan za provedbu UNSCR 1325 za period 2018 – 2022.

Na konferenciji nazvanoj ‘Većim koracima ka ravnopravnosti spolova – zajednička obaveza’ bit će prezentirana i Strategija za ravnopravnost spolova Vijeća Evrope 2018 – 2023., te nedavno uspostavljeni Finansijski mehanizam za podršku implementaciji Gender akcionog plana BiH (FIGAP).

– Poseban značaj konferenciji dat će i sudjelovanje dosadašnjih dobitnica/dobitnika Priznanja za doprinos ravnopravnosti spolova u BiH koje dodjeljuje Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH s Agencijom za ravnopravnost spolova BiH i OSCE-om

Organizator naglašava da će, konferencija u povodu 8. marta, biti održana u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu, od 11 do 13 sati.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh