fejm.ba

Vijesti

MUPTK – Pretresi na većem broju lokacija u Živinicama

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, i uz naredbu Općinskog suda Živinice,  pripadnici  Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju pretrese na većem broju  lokacija u Živinicama nakon čega će slobode biti lišeno više osoba.

Pretresi se obavljaju  na sedmičnoj  pijaci u Ciguljama u Živinicama, u JP „Horizontala“ Živinice,  u poslovnim i stambenim   objektima  koje koriste osumnjičeni  kao i na nekim drugim lokacijama.

Više osoba je osumnjičeno da su bili dio kriminalne grupe koja je učestvovala u  udruživanju radi činjenja krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlašćenja, lihvarstvo i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem. Pojedini članovi grupe su imali različite uloge prilikom činjenja tih krivičnih djela.

Organizator grupe je, uz ta krivična djela,  osumnjičen i za pranje novca, davanje dara ili drugih oblika koristi i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

– Obzirom na to  da su i dalje  u toku pretresi na većem broju lokacija u Živinicama i da je potrebno duže vrijeme za njihovo okončanje, više detalja o istrazi ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon dostavljanja izvještaja od MUP-a TK i ispitivanja osumnjičenih u Tužilaštvu – saopćeno je iz Kantonalnog tužilastvo TK.


Custom Text
AS Tad

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2020 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh