fejm.ba

Vijesti

MUPTK – Pretresi na većem broju lokacija u Živinicama

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, i uz naredbu Općinskog suda Živinice,  pripadnici  Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju pretrese na većem broju  lokacija u Živinicama nakon čega će slobode biti lišeno više osoba.

Pretresi se obavljaju  na sedmičnoj  pijaci u Ciguljama u Živinicama, u JP „Horizontala“ Živinice,  u poslovnim i stambenim   objektima  koje koriste osumnjičeni  kao i na nekim drugim lokacijama.

Više osoba je osumnjičeno da su bili dio kriminalne grupe koja je učestvovala u  udruživanju radi činjenja krivičnih djela zloupotreba položaja i ovlašćenja, lihvarstvo i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem. Pojedini članovi grupe su imali različite uloge prilikom činjenja tih krivičnih djela.

Organizator grupe je, uz ta krivična djela,  osumnjičen i za pranje novca, davanje dara ili drugih oblika koristi i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

– Obzirom na to  da su i dalje  u toku pretresi na većem broju lokacija u Živinicama i da je potrebno duže vrijeme za njihovo okončanje, više detalja o istrazi ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon dostavljanja izvještaja od MUP-a TK i ispitivanja osumnjičenih u Tužilaštvu – saopćeno je iz Kantonalnog tužilastvo TK.


BH Telecom
Na vrh