fejm.ba

Društvo

Muftija tuzlanski, Vahid ef. Fazlović upriličio iftar za predstavnike medija

FOTO:FEJM i Blicko

Muftija tuzlanski, Vahid ef. Fazlović upriličio je večeras, četvrtog dana ramazana, mjeseca posta, iftar za predstavnike medija u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Muftija Fazlović se ovom prilikom zahvalio medijskim radnicima za doprinos u promociji istinskih vrijednosti, a posebno onih koje se odnose na period ramazana, koji za vjernike predstavlja posebno vrijeme duhovnosti i ibadeta.

Ukazao je i na značaj novinarskog posla i ulogu medija u društvenoj zajednici, u posebno nadahnutom govoru, u kojem je istaknuo da novinarski posao podliježe mnogim izazovima, ali i da je to poziv hvale vrijedan.

Pozvao je predstavnike medija, da  uvijek misle o svojoj domovini.

Uputio selame svim muslimanima koji poste, kao i onima koji su spriječeni da obavljaju ovu islamsku dužnost, te komšijama, pripadnicima druge vjeroispovijesti, koji također osjete mir koji ovaj mjesec sa sobom donese.

Muftija tuzlanski, Vahid ef. Fazlović, dr.Sead ef. Seljubac, Ahmed ef. Hatunić, Almir Mulabećirović.

Iftaru su prisustvovali  dr.sc. Sead ef. Seljubac, zamjenik muftije tuzlanskog, i direktor Behram-begove medrese, Ahmed Hatunić.

Nizama Softić, Mirela Selimović, Edina Mateljić, Fatima Mehmedović

U tuzlanskoj medresi zajedno su iftarili predstavnici ( direktori, novinari, fotoreporteri)  televizija  s područja Tuzlanskog kantona( RTV TK, RTV Slon, MIR TV), tuzlanskih portala Tuzlarije, Fejm, Tuzla Info,  Aktuelno, kao i predstavnici sarajevskih medijskih kuća poput portala Klix, Faktor, novina Dnevni avaz, radija BIR i drugi.

Amina Klapić, Azur Delić, Salih Brkić

 

Alma Arnautović, Almasa Hadžić, Mehmed Pargan, Ibrahim kozlić, Jasmin Bojić, Armin Kendić, Blicko Junior.

 

 

 


BH Telecom
Na vrh