fejm.ba

Vijesti

Most kod Filozofskog fakulteta i Gradske uprave je siguran i može se bezbjedno koristiti

Nakon prestanka padavina i spuštanja nivoa rijeke Jale, kada su se stekli uslovi za detaljniji pregled oštećenja na mostu između Filozofskog fakulteta i Gradske uprave, izvršen je vizuelni uvid u stanje konstruktivnih elemenata i konstatovano slijedeće:

  • Primarna nosiva konstrukcija mosta, koju čine pet podužnih čeličnih nosača nije oštećena uslijed pojave poplavnog vala,
  • Najvjerovatnije, uslijed udara krutog predmeta, uzvodni zaštitni rubni armirano-betonski nosač je pretrpio oštećenja i deformacije,
  • S obzirom na namjenu oštećenog konstruktivnog elementa, njegova oštećenja ne utiču na opštu nosivost, funkcionalnost i upotrebljivost mosta.

 

Imajući u vidu navedeno, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica daje stručno mišljenje da se most može staviti u funkciju.

Sanacija rubnog podužnog nosača će se izvršiti po sticanju uslova za izvođenje radova, a što podrazumijeva opadanje nivoa rijeke Jale, čime će izvođaču biti omogućen prilaz mjestu oštećenja, postavljanje odgovarajuće opreme i izvođenje radova.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh