fejm.ba

Društvo

Mitropolit Hrizostom: Božić je poziv na promjenu i bolje sutra

Vrijeme u kojem živimo, prilike i okolnosti u kojima jesmo teške su i obeshrabrujuće, ali ne gubimo nadu i vjeru u pomoć Božiju. Bolje sutra upravo je Božić-praznik koji nas na to ne samo podsjeća već i poziva da vjerujemo i da se nadamo – izjavio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom u božićnoj poruci sveštenstvu, vjernicima…

Istakao je da je Božić univerzalni praznik svake tvorevine i svakog čovjeka, praznik ljubavi i boljeg vremena…

– Božić nije samo slavlja radi. Božić je poziv na promjenu, da njime postanemo bolji ljudi, bogatiji vjerom, jači ljubavlju i nadom. Božić je duhovni preporod. Hristos se rodi da nas sve sobom i u sebi preporodi – poručio je.

Mitropolit je apelovao da Božić ne prođe samo u manifestacijama nego u razmišljanju vjernika ko su, da usklade život sa Hristom.

– Neka iz našeg života izađu teške riječi i uvrede koje svakodnevno slušamo, ne dozvolimo da naše razlike budu ispunjenje mržnjom i netrpeljivosti – poručio je mitropolit dabrobosanski.

On je rekao da nije moguće da čovjek voli i vjeruje u Boga kojeg ne vidi, a da ne voli i poštuje brata kojeg vidi. “Bog će čovjeka pitati gdje ti je brat”, poručio je Hrizostom.

– Neka nam ovogodišnji praznik Hristovog rođenja – Božić bude svima srećan i blagosloven, i da u njemu vidimo put vječnog života i našeg spasenja – poručio je mitropolit dabrobosanki Hrizostom uz božićni pozdrav – Mir Božiji – Hristos se rodi.


BH Telecom
Na vrh