fejm.ba

Društvo

Mitropolit Hrizostom: Božić je poziv na promjenu i bolje sutra

Vrijeme u kojem živimo, prilike i okolnosti u kojima jesmo teške su i obeshrabrujuće, ali ne gubimo nadu i vjeru u pomoć Božiju. Bolje sutra upravo je Božić-praznik koji nas na to ne samo podsjeća već i poziva da vjerujemo i da se nadamo – izjavio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom u božićnoj poruci sveštenstvu, vjernicima…

Istakao je da je Božić univerzalni praznik svake tvorevine i svakog čovjeka, praznik ljubavi i boljeg vremena…

– Božić nije samo slavlja radi. Božić je poziv na promjenu, da njime postanemo bolji ljudi, bogatiji vjerom, jači ljubavlju i nadom. Božić je duhovni preporod. Hristos se rodi da nas sve sobom i u sebi preporodi – poručio je.

Mitropolit je apelovao da Božić ne prođe samo u manifestacijama nego u razmišljanju vjernika ko su, da usklade život sa Hristom.

– Neka iz našeg života izađu teške riječi i uvrede koje svakodnevno slušamo, ne dozvolimo da naše razlike budu ispunjenje mržnjom i netrpeljivosti – poručio je mitropolit dabrobosanski.

On je rekao da nije moguće da čovjek voli i vjeruje u Boga kojeg ne vidi, a da ne voli i poštuje brata kojeg vidi. “Bog će čovjeka pitati gdje ti je brat”, poručio je Hrizostom.

– Neka nam ovogodišnji praznik Hristovog rođenja – Božić bude svima srećan i blagosloven, i da u njemu vidimo put vječnog života i našeg spasenja – poručio je mitropolit dabrobosanki Hrizostom uz božićni pozdrav – Mir Božiji – Hristos se rodi.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh