fejm.ba

Politika

Lukač poručio Stanivukoviću: Vidimo se na sudu

Vidimo se na sudu – rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Dragan Lukač povodom krivične prijave koju je protiv njega podnio Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini zbog, kako je naveo, ugrožavanja sigurnosti i tjelesne povrede.

Optužio je Stanivukovića za provokacije prije incidenta u parlamentu RS-a, 23.decembra.

Stanivuković je, kaže, cijeli dan pokušao da isprovocira neke situacije, a na kraju je to uspio svojim nedoličnim polišanjem.

Kazao je i kako „brojni svjedoci mogu potvrditi nedolično ponašanje Stanivukovića te da su svi imali priliku da vide da poslanik PDP-a nema nikakve povrede“.

Upozorio je da će svi, koji eventualno pokušaju izazvati incidente na večerašnjim odvojenim okupljanjima opozicije i veterana, u banjalučkom parku, biti sankcionisani.

-Za održavanje mitinga Policijskoj upravi Banja Luka predalo je više udruženja veterana odbrambeno – otadžbinskog rata koji će se večeras okupiti. Neće biti dozvoljeno bilo kome da šeta i da izaziva incident. Svi imaju pravo u skladu sa zakonom da zatraže održavanje skupa. Odobren je i jedan i drugi skup. Sve mora proteći mirno i dostojanstveno’ – ustvrdio je Lukač.

Policijskoj upravi Banja Luka za večeras u 18.00 sati podnesena su dva zahtjeva za održavanje javnih skupova u Parku „Mladen Stojanović“,.

Jedan zahtjev upućen je od poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Draška Stanivukovića (PDP), Jelene Trivić (PDP) i Nebojše Vukanovića (Klub SDS), a drugi zahtjev uputilo je Udruženje ”Čast otadžbine” Beograd”.

Lukač je danas u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Zalužanima, prisustvovao uručenju uvjerenja prvoj grupi, od 40 polaznika, obuke za policijske službenike Jedinice Žandarmerije.

Pripadnici Žandarmerije su izveli pokaznu vježbu kojom su prezentovati naučena taktička i tehnička rješenja za uspješno savladavanje, kako je rečeno, složenih bezbjednosnih situacija.

Lukač kaže da će oni biti prvi koji će reagovati, ukoliko dođe do terorističkih napada u BiH.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh