fejm.ba

Politika

Lukač poručio Stanivukoviću: Vidimo se na sudu

Vidimo se na sudu – rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Dragan Lukač povodom krivične prijave koju je protiv njega podnio Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini zbog, kako je naveo, ugrožavanja sigurnosti i tjelesne povrede.

Optužio je Stanivukovića za provokacije prije incidenta u parlamentu RS-a, 23.decembra.

Stanivuković je, kaže, cijeli dan pokušao da isprovocira neke situacije, a na kraju je to uspio svojim nedoličnim polišanjem.

Kazao je i kako „brojni svjedoci mogu potvrditi nedolično ponašanje Stanivukovića te da su svi imali priliku da vide da poslanik PDP-a nema nikakve povrede“.

Upozorio je da će svi, koji eventualno pokušaju izazvati incidente na večerašnjim odvojenim okupljanjima opozicije i veterana, u banjalučkom parku, biti sankcionisani.

-Za održavanje mitinga Policijskoj upravi Banja Luka predalo je više udruženja veterana odbrambeno – otadžbinskog rata koji će se večeras okupiti. Neće biti dozvoljeno bilo kome da šeta i da izaziva incident. Svi imaju pravo u skladu sa zakonom da zatraže održavanje skupa. Odobren je i jedan i drugi skup. Sve mora proteći mirno i dostojanstveno’ – ustvrdio je Lukač.

Policijskoj upravi Banja Luka za večeras u 18.00 sati podnesena su dva zahtjeva za održavanje javnih skupova u Parku „Mladen Stojanović“,.

Jedan zahtjev upućen je od poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Draška Stanivukovića (PDP), Jelene Trivić (PDP) i Nebojše Vukanovića (Klub SDS), a drugi zahtjev uputilo je Udruženje ”Čast otadžbine” Beograd”.

Lukač je danas u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Zalužanima, prisustvovao uručenju uvjerenja prvoj grupi, od 40 polaznika, obuke za policijske službenike Jedinice Žandarmerije.

Pripadnici Žandarmerije su izveli pokaznu vježbu kojom su prezentovati naučena taktička i tehnička rješenja za uspješno savladavanje, kako je rečeno, složenih bezbjednosnih situacija.

Lukač kaže da će oni biti prvi koji će reagovati, ukoliko dođe do terorističkih napada u BiH.


BH Telecom
Na vrh