fejm.ba

Showbiz

Letu štuke predstavljaju naslovni singl s novog albuma ‘Topla voda’

Sarajevska grupa Letu štuke snimala je video spot za novi singl “Topla voda” uoči koncertne promocije istoimenog albuma koja će biti održana 26. aprila u Domu mladih u Sarajevu.

Spot je snimljen na nekoliko zagrebačkih lokacija u režiji Radislava Jovanova Gonza. Prožet je slikovitim, metaforičnim kadrovima gdje se u fokusu našlo nekoliko različitih ljudskih profila koje su mimikom i koreografijom gledatelju uspješno približili plesači/glumci Kristijan Musić, Iva Richtermoc, Lana Krstulović i Abdoulie Jobe.

Vođe grupe Dino Šaran izajvio je da posebnim ritmom i atmosferom pjesma “Topla voda” kroz pitanja od životne važnosti nosi jasnu i jednostavnu poruku: pitanje balansa.

– Što je to u što vjerujemo i da li nam je zaista važnije od gole egzistencije? Lov na licemjera u sebi. Gotovo hipnotička elektronika i melodija starog kafanskog refrena kao da suočavaju nove i stare vrijednosti – rekao je Šaran.

Nakon uspješnog predstavljanja u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, dugoočekivani četvrti studijski album, koji je pod imenom “Topla voda” u novembru prošle godine donio devet novih pjesama, doživjet će svoju koncertnu izvedbu i pred sarajevskom publikom.

Na dosadašnja tri koncerta Štuke su ugostile i nekoliko istaknutih glazbenika gdje im se u Zagrebu pridružio Darko Rundek i Igor Pavlica, u Beogradu Srđan Žika Todorović, Amira Medunjanin, Masa Mor i Branislav Trifunović koji će im se ovom prigodom pridružiti i u Sarajevu uz vrhunske muzičare i prije svega prijatelje Dubioza Kolektiv i grupu Skroz.

Ulaznice za koncert u Domu mladih su u prodaji na biletarnicama Skenderija i BKC, te u mreži i online prodaji portala kupikartu.ba, najavili su organizatori.


Custom Text
AS Tad

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2020 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh