fejm.ba

Ekonomija

Kompanija Lafat Komerc rame uz rame sa svjetskim brendovima u Frankfurtu na prestižnom sajmu ISH

Kompanija Lafat Komerc Doo ove godine je dio još jednog impozantnog događaja te izlaganjem vlastitih proizvoda rame uz rame sa svjetskim brendovima. Bosanski brend, koji je prepoznat i u svijetu. Naime, ova uspješna bh.kompanija uzela je učešće na ISH Frankfurt, Njemačka. Riječ  je  o vodećem svjetskom sajmu,  koji  je  fokusiran na odgovorno upravljanje vodom i energijom u objektima.

Postavlja trendove za moderan dizajn kupatila, tehnologiju održivog grijanja i klimatizacije, kao i inteligentne kućne sisteme.
Nijedan drugi sajam nije tako oštro fokusiran na predmete koji se odnose na budućnost, kao što su očuvanje resursa i korištenje obnovljivih izvora energije. Istovremeno, ISH je najistaknutija vitrina za sanitarne instalacije, inteligentno življenje i inovativna rešenja za gradnju.

Firma LAFAT KOMERC d.o.o. nastala je davne 1977 godine u Zvorniku, tada pod imenom “Limarija Lović”, a svoj današnji naziv nosi od 1997 godine, kada je u Kalesiji ponovo pokrenuta proizvodnja.

Već 40 godina Lafat Komerc doo se bavi preradom i obradom lima, proizvodnjom metalnih proizvoda, te danas važi za vodećeg prerađivača lima na području BiH i regiona. Lafat Komerc doo trenutno zapošljava preko 320 radnika.

Najvažniji segment  proizvodnje ove kompanije su  kotlovi i kamini na pelet, te kotlovi na čvrsto gorivo LAFAT, od kojih se oko 60% ukupne proizvodnje izvozi.

LAFAT je postao prepoznatljiv brand u alternativnim izvorima topline i za vrlo kratak vremenski preiod izdvojio na tržištu kao kvalitetan i pouzdan proizvod.

Lafat Komerc posjeduje sve certifikate o manuelnom zavarivanju kotlova, CE znak-a o kvaliteti proizvoda, a uskoro i ISO standard koji je u završnoj fazi. Sve faze proizvodnje, kao i svi dijelovi kotlova se proizvode isključivo u vlastitoj proizvodnji, pa možemo slobodno reći da se radi o 100% bosanskom proizvodu.

Veliko iskorištenje od 94%, automatsko potpaljivanje, jednostavno rukovanje i čišćenje, automatsko loženje i komfor pri zagrijavanju, kvalitetan servis i podrška, su samo neke karakteristike kotlova i kamina na pelet LAFAT. Njihove proizvode odlikuje kvalitet i dugotrajnost, a kao takvi zagrijavaju domove širom naše zemlje i regiona.

Proizvode se modeli za zagrijavanje stambenih objekata od 6 – 100 kW, kao i zagrijavanje objekata velikih površina, potrebne snage i do 500 kW.
LAFAT KOMERC d.o.o. u partnerstvu sa svojim međunarodnim distributerima izvozi svoje proizvode u zemlje regiona istovremeno se svakodnevno razvija širenjem tržišta i usvajanjem novih proizvoda i tehnologija i kao takav izrasta u kvalitetnog i pouzdanog proizvođača i partnera.


BH Telecom
Na vrh