fejm.ba

Politika

Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu službeno najavljuje predsjedničku kandidaturu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će službeno najaviti kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku.

Medijima je u utorak glasnogovornik njezine izborne kampanje Zoltan Kabok uputio poziv da medijski poprate “obraćanje predsjednice Republike Hrvatske i njezinu službenu objavu kandidature za novi mandat”, u 12 sati u dvorani Jure Petričevića u Matici hrvatskoj.

U utrku za još jedan mandat na Pantovčaku, Grabar-Kitarović tako kreće s istoga mjesta s kojega je krenula i u utrku za prvi mandat, kad je u drugome krugu pobijedila Ivu Josipovića.

U medijima i javnosti duže se vrijeme očekivalo i nagađalo kada će Grabar-Kitarović objaviti kandidaturu.

Iz njezinog stožera Hini je rečeno da će Grabar-Kitarović sutra u obraćanju reći zašto se kandidira za drugi mandat, a svoj program će objaviti u roku od idućih nekoliko tjedana.

Sutra na objavi kandidature neće biti nitko od stranačkih dužnosnika kao ni predstavnika vlasti, dodaju iz stožera, jer Grabar-Kitarović, iako je stranka to potvrdila, još formalno nije kandidat HDZ-a. Prema Statuta HDZ-a, naime, Nacionalno vijeće stranke na prijedlog Predsjedništva HDZ-a donosi odluku o kandidatu stranke na predsjedničkim izborima.

Stranački vrh stoga će biti na predstavljanju programa Grabar-Kitarović za još pet godina mandata.

Stožer kampanje Grabar-Kitarović koju vodi Ivan Anušić, bit će u Matici hrvatskoj, a u njemu neće biti zvučnih imena. Činit će ga operativci HDZ-a i osobe koje odredi Grabar-Kitarović, kažu iz stožera.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh