fejm.ba

Društvo

Kavazović: Podijelite radost Bajrama s porodicom, prijateljima, komšijama(VIDEO)

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je čestitku povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama, podsjetivši da su vjernici i ovaj ramazan proveli snažeći svoju vjeru i odlučnost da se istraje na putu dobra.

Mir koji nam je donio ovaj odabrani mjesec osjećamo u svojim dušama, u svojim porodicama i u džematima. Želja nam je da se on prenese i u dane koji su pred nama, da bude svjetlost koja će nas voditi kroz život – kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

Osvrnuo se i na činjenicu da su Ferhadija džamija u Banja Luci i Aladža džamija u Foči ovog ramazana svake noći bile pune vjernika, koji su odlučni sačuvati svjetlo vjere u jednog Boga, te da to ulijeva novu nadu i čini ponosnom ovu generaciju muslimana koji nisu klonuli duhom.

Reisu–l-ulema je poručio vjernicima da radost Bajrama podijele s porodicom,  komšijama i prijateljima.

Tuga se smanjuje kada se dijeli, a radost samo povećava. Budite s drugima i uz druge. Posebno se pobrinite da sa našim komšijama nemuslimanima podijelite našu radost, to je nesalomljivi duh Bosne koji prkosi svakom zlu, mržnji i podjelama. Znajte da njega vrijedi čuvati i za njega se boriti – podvukao je.

Kavazović je podsjetio da je drugog dana Bajrama dan šehida.

Ne zaboravimo na taj dan one koji više nisu s nama, naše šehide, one koji su živote svoje dali za ove vrijednosti. Obiđimo njihova mezarja i osnažimo se sjećanjem na njihovu žrtvu i doprinos očuvanju domovine – rekao je.

Reisu-l-ulema IZ u BiH Bajram je čestitao i muslimanima u Sandžaku i Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji te bošnjačkoj dijaspori i svim muslimanima i muslimankama u svijetu.

FENA


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh