fejm.ba

Društvo

Jedinstvena ideja u BiH: Spoj mladosti i obrazovanja

Prijateljstva prave najljepše priče, bio bi adekvatan početak za prezentaciju sasvim drugačije i jedinstvene ideje u Bosni i Hercegovini. Grupa prijatelja iz studijskih dana nakon obrazovanja nije tražila najpovoljniji kurs stranog jezika, već način da ostane u BiH i kreira bolju budućnost za sebe, ali i za sve one koji će tek doći.

Nekoliko udruženja mladih u Tuzlanskom kantonu, oformilo je Uniju mladih, odnosno izvršeno je umrežavanje udruženja, KORAK Sapna, MLADI Živinice, KVART Lukavac, Artcentar ANKATA, Vijeće mladih Teočak, TRIK Kalesija i Klub mladih Roma Kiseljak.

Cilj ove ideje je da zajedničkim snagama, znanjem i projektima kreiramo zajednice u kojima će život biti ugodniji za sve. Fokus je na djeci i mladima, njihovom obrazovanju i edukaciji kroz sve vrste NV sektora.

Mladi za mlade, mladi za sve ostale je projekat, koji je počeo iz želje da sve što toj generaciji nije omogućeno prilikom završetka obrazovanja, poput boljih uslova pri obavljanju pripravničkog rada i pronalskom zaposlenja, podruditi ćemo se svim raspolozivim sredstvima da obezbijedimo narednim generacijama.

Institucije će itekako imati  inicijativa, zahtjeva i prijedloga, a glas okupljenih će se čuti  kroz Uniju i aktivnosti koje planiraju.

Ako vam se sve ovo dopalo, ali ste se zapitali, kako ćemo da se finansiramo, odgovor je vrlo transparentan. Plan nam je da svoje znanje iskoristimo u potraznju evropskih fondova, s’ cime pojedinačno imamo itekako dobra iskustva, te ćemo ovoga puta samo zajednički nastupati prema stranim ulagačima“-poručili su.

Samo nezavisni od različitih interesnih skupina i institucija BiH, možemo da tražimo bez pardona i bez oklijevanja, mišljenja je ova mlada skupina ljudi.

Pridružite se ovim udruženjima i budite dio jedinstvene i velike priče.

Anisa Mahmutović


BH Telecom
Na vrh