fejm.ba

Kultura

Izložba slika “Ja postojim”, autora Ramova 10. 2. na sceni Pozorišta mladih Tuzla

Na sceni Pozorišta mladih Tuzle (Dvorana Kaleidoskop) u ponedjeljak 10.02.  u 19h bit će upriličeno otvaranje druge samostalne izložbe slika autora Ramova pod nazivom “Ja postojim”,

Ramov (Ramo Tučić)  slikarstvom se počeo baviti prošle godine svojom prvom izložbom “Linije života”. Nakon toga je uzeo učešće na 10.Bijenalu minijatura BiH u Tuzli, te svojim radovima otvorio i manifestaciju “Dani otvorenih vrata Agora Centra”.

Njegov rad moguće je zapaziti  i u scenografijama za predstave, koje su nastale u produkciji Pozorišta mladih Tuzle, gdje je trenutno angažovan kao PR manager.

Izložba “Ja postojim” nastala je kao umjetnikova inspiracija o neprestanoj borbi za identitetom i postojanjem članova Udruženja “Zaboravljena djeca rata”, gdje svojim radovima nastoji skrenuti pažnju na njihovu borbu, te da ona ne smije ostati neprimijećena.

Izložba će biti otvorena interaktivnim performansom, koji će izvesti članica Pozorišta mladih Tuzle, Samira Mujabašić.

Sponzori projekta su: Pozorište mladih Tuzle, Udruženje “Mladi Tuzle”, Centar za kulturu Tuzla, “Edim Turčinović”, SNL magazin, “Bart d.o.o” i “Erazmo Centar”

Izložba ostaje otvorena do 17.02.


BH Telecom
Na vrh