fejm.ba

Kultura

Izložba slika Gordane Mehmedović večeras u BKC-u u Tuzli

U Galeriji BKC-a Tuzla večeras će sa početkom u 19 sati biti otvorena izložba slika nagrađene autorice Gordane Mehmedović iz Gračanice.

Izložba ostaje otvorena do 29.06.2019.godine.

Umjetnica Gordana Savić Mehmedović, Sarajka sa adresom u Gračanici, slikarstvom se intenzivno bavi deceniju i po, a ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti kod nje se rodila prije tri decenije, koliko i traje njeno umjetničko stvaralaštvo.Prve spretne poteze kistom načinila je u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu, a nastavila ih i tokom studija Dizajna za odjeću i tekstil u Zagrebu. Iako se profesionalno odlučila za dizajn odjeće i tekstila, brzo se odmakla od toga i nastavila slikati, izrađivati lampe i raditi mozaike najčešće od keramičkih pločica.

Prva njena samostalna izložba organizirana je 2013. godine, a akvareli s motivima močvara i zime činili su njenu okosnicu.

Radila je kao profesorica likovne u mjetnosti u gračaničkoj gimnaziji nekoliko godina, ali je taj posao ostavila i posvetila se slikarstvu u potpunosti.Gordana Savić Mehmedović dugogodišnji je član Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona.

Ovo je njena prva samostalna izložba u Tuzli.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh