fejm.ba

Crna hronika

Ispred zgrade Vlade BiH upriličen ispraćaj ministra Bukvarevića (VIDEO)

Ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je upriličen ispraćaj federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića, koji je preminuo jučer na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Predstavnici vlasti Federacije BiH, kolege, saradnici i prijatelji, među kojima su premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenici premijera Jelka Milićević i Vesko Drljača, potpredsjednici Federacije BiH Melika Mahmutbegović i Milan Dunović, članovi Federalne vlade, uposlenici, te građani, dostojanstveno i u tišini ispratili su ministra Bukvarevića na putu do Tuzle, gdje će u subotu, 1. augusta biti upriličena dženaza i ukop.  Na glavnoj saobraćajnici ispred zgrade Vlade FBiH je bio postrojen i počasni vod specijalne policijske jedinice, koji je uz počasti dočekao i ispratio tijelo ministra Bukvarevića.

Komemoracija povodom smrti ministra Salke Bukvarevića bit će održana u subotu, 1. augusta u 11.00 sati u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu.

Istoga dana, komemoracija će biti održana i u Tuzli u 15 sati u Bosanskom kulturnom centru.

Ispraćaj, dženaza i ukop Bukvarevića će biti obavljeni u haremu Džindić džamije u Tuzli u subotu, 1. augusta u 16.30 sati.

Jutros je u zgradi Vlade Federacije BiH u Sarajevu otvorena Knjiga žalosti. Knjiga je otvorena za sve građane i zaposlenike federalnih organa.

U Knjigu žalosti upisAli su se, između ostalih, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera Jelka Milićević, potpredsjednici Federacije BiH Melika Mahmutbegović i Milan Dunović, članovi Vlade FBiH, kolege, saradnici te brojni građani.


BH Telecom
Na vrh