fejm.ba

Vijesti

IN MEMORIAM: Preminuo poznati Tuzlak, Muradif Kalesić, komemoracija i dženaza-namaz u utorak

S tugom i žaljenjem obavještavamo građane Tuzle i javnost Bosne  i Hercegovine, da je u 61. godini života preminuo Muradif Kalesić, zvani Mafe.

Bio je aktivan član društvene zajednice, između ostalog i dugogodišnji direktor Radio Tuzle, bivši uposlenik  JP Radiotelevizija 7 Tuzla.

Muradif je za svoga života dao veliki  doprinos društvenoj  zajednici, kroz razne angažmane  i kao aktivni član mnogih udruženja.

Bio je politički aktivan, a ostat će upamćen i kao predsjednik Saveza pčelara TK, jer je kroz svoje zalaganje unaprijedio pčelarstvo na području TK, ali i Bosne i Hercegovine.

Između ostalog bio je predsjednik Karate saveza Bosne I Hercegovine.

Pored toga, što će ostati upamćen kao ugledan član akademske društvene zajednice, bit će upamćen kao divan  otac kćerki Asji i sinu Anesu, brat sestri Vesni, djed unukama Lana i Aylin, te kao dobar, blag čovjek,  i iskren prijatelj.

Muradif Kalesić i kćerka Asja Mehić

U Tuzli će također ostati upamćen kao pravi primjer iskrene ljubavi oca i kćerke, po šetnjama i kahvenisanju sa svojom mezimicom, kćerkom Asjom.

Muradifovim preseljenjem na Ahiret ostaju uspomene na dobrotu, plemenitost, nesebičnost, druželjubivost, pravičnost, blagost, istrajnost u poštenju i pravdi, te istrajan angažmanu u unaprjeđenju kvaliteta života  društvene zajednice na razne načine.

Posljednji ispraćaj Muradifu Kalesiću počinje ispred Komemorativnog centra u utorak 29. 10. 2019. godine u 13.45 sati, gdje će biti održana komemoracija. Dženaza će biti klanjana ispred Jalske džamije poslije ikindije namaza. Ukop će se obaviti na mezarju Ilinčica. Tevhid će biti pruočen poslije ukopa u kući žalosti Kaldrma br. 45.

Muradif Kalesić rođen je 24. januara  1958 godine u Tuzli, preselio na Ahiret 25. oktobra 2019. godine.  diplomirao je pri Mašinskom fakultetu, Univerziteta u Tuzli, te stekao diplomu inženjera mašinstva.

Redakcija portala Fejm.ba izražava saučešće porodici Kalesić, kćerki Asji i sinu Anesu, sestri Vesni, te porodicama  Mehić, Hukić, Mešić, Karić, Čauš, Hujdurović, Durmišević, Šaković, Durmić, Hasanbašić, Arnautović i ostaloj rodbini, prijateljima i komšijama.


BH Telecom
Na vrh