fejm.ba

Vijesti

IN MEMORIAM: Preminuo poznati Tuzlak, Muradif Kalesić, komemoracija i dženaza-namaz u utorak

S tugom i žaljenjem obavještavamo građane Tuzle i javnost Bosne  i Hercegovine, da je u 61. godini života preminuo Muradif Kalesić, zvani Mafe.

Bio je aktivan član društvene zajednice, između ostalog i dugogodišnji direktor Radio Tuzle, bivši uposlenik  JP Radiotelevizija 7 Tuzla.

Muradif je za svoga života dao veliki  doprinos društvenoj  zajednici, kroz razne angažmane  i kao aktivni član mnogih udruženja.

Bio je politički aktivan, a ostat će upamćen i kao predsjednik Saveza pčelara TK, jer je kroz svoje zalaganje unaprijedio pčelarstvo na području TK, ali i Bosne i Hercegovine.

Između ostalog bio je predsjednik Karate saveza Bosne I Hercegovine.

Pored toga, što će ostati upamćen kao ugledan član akademske društvene zajednice, bit će upamćen kao divan  otac kćerki Asji i sinu Anesu, brat sestri Vesni, djed unukama Lana i Aylin, te kao dobar, blag čovjek,  i iskren prijatelj.

Muradif Kalesić i kćerka Asja Mehić

U Tuzli će također ostati upamćen kao pravi primjer iskrene ljubavi oca i kćerke, po šetnjama i kahvenisanju sa svojom mezimicom, kćerkom Asjom.

Muradifovim preseljenjem na Ahiret ostaju uspomene na dobrotu, plemenitost, nesebičnost, druželjubivost, pravičnost, blagost, istrajnost u poštenju i pravdi, te istrajan angažmanu u unaprjeđenju kvaliteta života  društvene zajednice na razne načine.

Posljednji ispraćaj Muradifu Kalesiću počinje ispred Komemorativnog centra u utorak 29. 10. 2019. godine u 13.45 sati, gdje će biti održana komemoracija. Dženaza će biti klanjana ispred Jalske džamije poslije ikindije namaza. Ukop će se obaviti na mezarju Ilinčica. Tevhid će biti pruočen poslije ukopa u kući žalosti Kaldrma br. 45.

Muradif Kalesić rođen je 24. januara  1958 godine u Tuzli, preselio na Ahiret 25. oktobra 2019. godine.  diplomirao je pri Mašinskom fakultetu, Univerziteta u Tuzli, te stekao diplomu inženjera mašinstva.

Redakcija portala Fejm.ba izražava saučešće porodici Kalesić, kćerki Asji i sinu Anesu, sestri Vesni, te porodicama  Mehić, Hukić, Mešić, Karić, Čauš, Hujdurović, Durmišević, Šaković, Durmić, Hasanbašić, Arnautović i ostaloj rodbini, prijateljima i komšijama.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh