fejm.ba

Crna hronika

In Memoriam – Kristijan Smiljanić

Dragi prijatelji i suradnici, sa velikom tugom u srcu vas obavještavamo da nas je napustio naš Kristijan. Jučer u poslijepodnevnim satima je prestalo kucati srce velikog čovjeka koji je nama u Leftoru bio daleko više od direktora. Izgubili smo prijatelja, uzora i učitelja, saopćili su iz kompanije Leftor.

Kroz svoj dugogodišnji rad, Kristijan je nesebično omogućavao mnogim mladim ljudima da tokom studiranja ili nakon završenog visokoškolskog obrazovanja unaprijede svoje znanje i vještine u IT sektoru, dobiju prvo zaposlenje u struci, a mnogi od njih su kasnije osnovali i vlastite kompanije na osnovu znanja i iskustva koje su stekli radeći u Leftor-u.
Bezrezervnu podršku je davao reformama na Univerzitetu u Tuzli svojim angažmanom i znanjem. Aktivno se zalagao za podizanje svijesti o informacionim tehnologijama i matematici. Bio je vizionar i veoma predan poslu kojim se bavio.

Vizionar, pionir, genijalac, učitelj, dobrotvor… Sve to i još mnogo više bio je mr. sci. Kristijan Smiljanić, dipl.ing.el.teh., direktor i vlasnik kompanije Leftor d.o.o. koji je preminuo u utorak, 5. februara u Tuzli u 39. godini života.

Posljednji ispraćaj našeg dragog Kristijana obaviti će se u četvrtak 7. februara u 13:00 sati ispred porodične kuće u Tinji a nakon toga i ukop na mjesnom groblju.

Hvala ti još jednom Krišo što si nas svojom podrškom, karakterom, savjetima i znanjem učinio prije svega boljim i potpunijim osobama!

Otišao si na zasluženi odmor…

Tvoj Leftor.

Redakcija portala Fejm.ba izražava sućut porodici Smiljanić, rodbini, prijateljima, kolegama Kristijana Smiljanića.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh