fejm.ba

Politika

Imamović : ‘Strateški je važno da je Zoran Milanović pobijedio u Hrvatskoj’

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prokomentarisao je za TIP pobjedu Zorana Milanovića (SDP RH) na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj.

˝Nama u Bosni i Hercegovini veoma je važno da imamo što bolje odnose sa prijateljskom nam Republikom Hrvatskom. Ti odnosi su zapadali u krizu u vrijeme mandata predsjendice Kolinde Grabar Kitarović jer je imala nekoliko grubih izjava koje nisu bile prijateljske prema Bosni i Hercegovini. Sjetite se onog intervjua što je dala u Izraelu, izjave o 10 hiljada terorista itd. Mi u SDP-u smo smatrali da je strateški važno da ljevica pobjedi u Hrvatskoj. To se na radost svih nas i dogodilo˝, istakao je Imamović.

U augustu prošle godine prilikom posjete Koprivnici Imamović se, između ostalih,  susreo i razgovarao  sa Milanovićem. Za TIP je otkrio o čemu su tada razgovarali: ˝Mi smo, između ostalog, razgovarali o tome da SDP BiH pomogne sestrinskoj stranci  SDP-u Republike Hrvatske u odabiru posmatrača koji su imali samo jedan zadatak, a to je da spriječe izbornu krađu na glasačkim mjestima unutar BiH. Nadam se da je to dobro urađeno i da smo na taj način, kako kaže i predsjedik SDP-a BiH Nermin Nikšić,  bar malo pomogli ovoj velikoj pobjedi Milanovića i ljevice u Hrvatskoj. Zahvalan sam drugaricama i drugovima iz SDP-a BiH, na savjesnom obavljanju časne dužnosti posmatrača˝.

Prema riječima Imamovića, njegova očekivanja u budućnosti su da će odnosi između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine sada kada je za predsjednika izabran Zoran Milanović biti mnogo bolji nego što su bili za vrijeme mandata predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je bila kandidatkinja HDZ-a.

TIP/Autor: Adis Jašarević)


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh