fejm.ba

Vijesti

Imamović i Vujadinović: Nemilosrdan i monstruozan način osporavanja presude

Predstavnici Grada Tuzle, gradonačelnik  Jasmin Imamović i  predsjedavajući Gradskog vijeća Aleksandar Vujadinović poručili su da režim Srbije ‘bruka’ cijelu Srbiju, jer brutalno propagira aktivnosti osporavanja pravosnažne presude na način koji je nemilosrdan i monstruozan, baš kao i što je to i zločin na Tuzlanskoj kapiji.

To su kazali u saopćenju komentirajući tekst u Večernjim novostima “Smrt u Tuzli sijalo sedam islamskih terorista” o navodnoj studiji u kojoj se tvrdi da se u centru Tuzle 25. maja 1995. godine dogodila “simultana teroristička eksplozija”.

– Brukaju se da bi opravdali sakrivanje jednog ratnog zločinca, Novaka Đukića koji se usudio potpisati mišljenje da kriv nije ubica nego da su krive žrtve – kazali su.

Također su naglasili da je taj strašni zločin koji je bio uvod u genocid počinjen u Srebrenici, ‘živa rana’, te da negiranje zločina velika opasnost za stabilnost i mir na Balkanu.

Pozivaju vlasti Srbije da poštuju pravosnažnu sudsku odluku i izruče ratnog zločinca Novaka Đukića, vlastima Bosne i Hercegovine.

Vojska ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića skoro četiri godine granatirala bosanskohercegovačke građane i počinila mnoge ratne zločine pravosnažno dokazane i presuđene u Međunarodnom sudu pravde u Haagu, kao i u domaćim sudovima.

Jedan od najmonstruoznijih zločina je zločin na Kapiji, koji je pravosnažno dokazan i presuđen presudom Suda Bosne i Hercegovine, kojom se za ratni zločin osuđuje Novak Đukić.

Taj ratni zločinac je pobjegao u Republiku Srbiju i tamošnje vlasti ga, suprotno međunarodnom pravu, odbijaju izručiti, saopćeno je iz Uprave Grada Tuzle.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh