fejm.ba

Regija

Hrvatska: Hapšenja zbog povezanosti s mafijašima iz Srbije i Crne Gore

Hrvatska policija u srijedu je u jutarnjim satima počela akciju hapšenja pripadnika dviju kriminalnih organizacija koje su, prema neslužbenim informacijama, pribavljali informacije i izrađivali dokumente za mafijaške skupine s područja Srbije i Grne Gore.

U policiji službeno ne iznose detalje. Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je jutros započela realizacija kriminalističkog istraživanja i da među uhićenima ima zaposlenika MUP-a.

Akcija se, kako se doznaje, provodi na području cijele Hrvatske, posebno u Zagrebu i Karlovcu.

Prema prvim neslužbenim informacijama uhićeni su za kriminalce iz Srbije i Crne Gore pribavljali informacije i izrađivali dokumente poput osobnih iskaznica, putnih isprava i vozačkih dozvola.

Na meti policije je tridesetak osoba, od kojih je većina uhapšena tijekom jutra. U kriminalističčkom istraživanju slijede pretrage domova, službenih prostorija i vozila kojima se osumnjičeni koriste.

O hapšenjima bi se tijekom dana trebao oglasiti i Uskok s obzirom da je riječ o skupinama organiziranog kriminala.

Mediji navode da su pripadnici ove grupe iz Hrvatske nabavljali i izrađivali putovnice za pripadnike srbijanskog Zemunskog klana te pripadnike crnogorskih klanova Škaljara i Kavčana.

Jutarnji list navodi da je riječ je o grupacijama s kojima se povezuje više desetaka mafijaških likvidacija na nekoliko kontinenata.

Dodaju da su osumnjičeni pripadnici MUP-a iz policijskoga informativnoga sustava navodno odavali podatke o identitetima hrvatskih građana koji bi bili pogodni da se na njihovo ime izrađuju lažni hrvatski dokumenti.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh