fejm.ba

Društvo

Hiljade mališana na Kid's Festivalu u Tuzli: „Budućnost kakvu želim“

 Piše: Dejla Bajrić

Kid’s Festival, koji se prvi put ove godine  održava u Tuzli,  okupio je danas u tom gradu  nekoliko hiljada mališana iz cijele zemlje.

Ovaj događaj, koji se u BiH održava petnnaesti put, manifestacija je kojoj se raduju sva djeca, jer je jedinstveni spoj zabave i obrazovanja.

Glavna poruka dječijeg festivala u Tuzli glasi “Budućnost kakvu želim, budućnost bez nasilja!”

Manifestacija je počela šarenom paradom kada su učesnici festivala sa Trga slobode u Tuzli krenuli prema dvorani Mejdan, u kojoj je realiziran niz zabavnih, ali istovremeno edukativnih radionica.

Zahvaljujući ovom događaju mališani  imaju mogućnost da na zanimljiv način nauče nove stvari, i upoznaju nove drugare. Nekoliko hiljada djece na ceremoniji otvaranja Kid’s Festa je pjevalo i plesalo uz dječije pjesme, a maskote su se potrudile zabaviti i nasmijati one najmlađe.

 “Presretni smo što smo uspjeli napraviti lijepu priču i dovesti 35 autobusa iz lokalnih zajednica Bosne i Hercegovine.” – kaže organizator Kid’s Festivala u Tuzli, Enes Hadžiskakić.

U Mejdanu je održano 36 vrhunskih radionica, u kojima smo spojili zabavu i edukaciju na jedan zanimljiv način. U sklopu programa organizovana je i podjela nagrada. Mi smo prezadovoljni i izuzetno nas raduje ovako veliki odziv na Kid’s Fest.” – dodaje Hadžiskakić

U današnjoj šetnji ulicama Tuzle prodefilovali su mališani iz Sarajeva, Bijeljine, Ugljevika, Zavidovića, Maglaja, Zenice, Doboja, Gradačca, Brčkog i drugih bh. gradova.

U glavnom dijelu programa dječijeg festivala u posebnom fokusu su bili učenici koji su ostvarili zavidne rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Dio zabave su bile i plesne sekcije, horovi, mažoretkinje i orkestri koji su doprinijeli nezaboravnoj atmosferi.
Preduzeće Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla dalo je podršku ovom festivalu, te su sva djeca imala priliku da se besplatno voze na svim linijama na kojima saobraćaju vozila GiPS-a. Festival je neprofitnog karaktera, a svi sadržaji namijenjeni djeci su besplatni.

Ova manifestacija posvećena najmlađima će se i narednih devet godina realizovati u Tuzli.

Podršku ovom događaju  između ostalih dala je i kompanija TxTV d.o.o. Tuzla.

 


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh