fejm.ba

Društvo

Hiljade mališana na Kid's Festivalu u Tuzli: „Budućnost kakvu želim“

 Piše: Dejla Bajrić

Kid’s Festival, koji se prvi put ove godine  održava u Tuzli,  okupio je danas u tom gradu  nekoliko hiljada mališana iz cijele zemlje.

Ovaj događaj, koji se u BiH održava petnnaesti put, manifestacija je kojoj se raduju sva djeca, jer je jedinstveni spoj zabave i obrazovanja.

Glavna poruka dječijeg festivala u Tuzli glasi “Budućnost kakvu želim, budućnost bez nasilja!”

Manifestacija je počela šarenom paradom kada su učesnici festivala sa Trga slobode u Tuzli krenuli prema dvorani Mejdan, u kojoj je realiziran niz zabavnih, ali istovremeno edukativnih radionica.

Zahvaljujući ovom događaju mališani  imaju mogućnost da na zanimljiv način nauče nove stvari, i upoznaju nove drugare. Nekoliko hiljada djece na ceremoniji otvaranja Kid’s Festa je pjevalo i plesalo uz dječije pjesme, a maskote su se potrudile zabaviti i nasmijati one najmlađe.

 “Presretni smo što smo uspjeli napraviti lijepu priču i dovesti 35 autobusa iz lokalnih zajednica Bosne i Hercegovine.” – kaže organizator Kid’s Festivala u Tuzli, Enes Hadžiskakić.

U Mejdanu je održano 36 vrhunskih radionica, u kojima smo spojili zabavu i edukaciju na jedan zanimljiv način. U sklopu programa organizovana je i podjela nagrada. Mi smo prezadovoljni i izuzetno nas raduje ovako veliki odziv na Kid’s Fest.” – dodaje Hadžiskakić

U današnjoj šetnji ulicama Tuzle prodefilovali su mališani iz Sarajeva, Bijeljine, Ugljevika, Zavidovića, Maglaja, Zenice, Doboja, Gradačca, Brčkog i drugih bh. gradova.

U glavnom dijelu programa dječijeg festivala u posebnom fokusu su bili učenici koji su ostvarili zavidne rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Dio zabave su bile i plesne sekcije, horovi, mažoretkinje i orkestri koji su doprinijeli nezaboravnoj atmosferi.
Preduzeće Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla dalo je podršku ovom festivalu, te su sva djeca imala priliku da se besplatno voze na svim linijama na kojima saobraćaju vozila GiPS-a. Festival je neprofitnog karaktera, a svi sadržaji namijenjeni djeci su besplatni.

Ova manifestacija posvećena najmlađima će se i narednih devet godina realizovati u Tuzli.

Podršku ovom događaju  između ostalih dala je i kompanija TxTV d.o.o. Tuzla.

 


BH Telecom
Na vrh