fejm.ba

Lifestyle

Hair dr. Emin: Kako do idealno kovrdžave kose sa dosta volumena

Kako do idealno kovrdžave kose sa dosta volumena otkrio nam je hair stilist Emin Salamović, poznatiji kao Hair dr. Emin

– Kovrdžava kosa je strukturno drugačija, te samim tim zahtijeva drugačiji vid tretiranja. Održavanje ovakve vrste frizure ovisi o Vašoj gustini, stepenu uvijenosti, predhodnoj istretiranosti, šišanju i obliku frizure, te na kraju načinu sušenja i stilizovanja, te poželjnih proizvoda. Bilo da je prirodno kovrdžava, ili trajnom ondulacijom prelomljena kosa, za lijepu i kovrdžavu kosu sa volumenom ipak isprobajte nekoliko narednih savjeta za bolje kovrdže, koje nam donosi poznati frizer Emin Salamović, Hair dr.Emin.

Prvenstveno je bitno da ste pravilno i stručno ošišani, tehnikom šišanja odgovarajućom za ovaj tip frizure, koji će vješt frizer uzimajući u obzir vaš tip dlake, debljinu dlake, oblik lica, vaše želje, mogućnosti,  dovesti oblik i stil frizure u što idealniji i praktičniji rezultat, savjetuje “doktor za kosu”

Perite kosu šamponom bez sulfata, po mogućnosti za kovrdžavu kosu. Masku ili regenerator nanesite isključivo po dužini/vrhovima. Koristite proizvod za volumen nanoseći ga oko 2 cm od korijena, i proizvod za stilizovanje kovrdža po dužini. Okrenite glavu ka dole i u tom položaju rasčešljajte, te kad raščešljate rastresite kosu, i počnite sa sušenjem na slijedeći način :

Model : Dženet Džebo Make up: Jelena Hribar Hadžić Hair: Hair dr. Emin Photo: Harid Karabegovic

Model : Dženet Džebo Make up: Jelena Hribar Hadžić Hair: Hair dr. Emin Photo: Haris Karabegovic

– Uzmite fen sa prethodno stavljenim nastavkom za kovrdže (difuzerom) te stavite dio kose na difuzer, te približite do korijena, i tek onda upalite fen  i sušite. Zatim ugasite i odmaknete, te stavite novi dio kose i prislonite uz korijen, zatim opet upalite i sušite. Tako oformljujete volumen, ne dopuštajući da se uz odmicanje i primicanje fena dok je upaljen ‘’raspršuju’’ i izgubi ljepša struktura krajnjih kovrdža. Što više sušite na ovaj način imate veći volumen, poslije dosušite sa ispravljenom glavom, i oblikujete dodatno skoro gotovu frizuru  rukama, otkriva nam Salamović.

Što se tiče kovrdžave i valovite kose, pegla za kosu i stilizovanje ravno, nije poželjno raditi često, jer uništavate strukturu na taj način, i isto tako se ne preporučuje pretjerano tretiranje posvjetljivačima, te konstantnim farbanjem cijele dužine sa jačom emulzijom, navodi Hair dr. Emin (Emin Salamović)

Emin Salamović

Emin Salamović, Hair dr. Emin

Nadamo se da će vam ovi savjeti biti od pomoći.
Za više savjeta ovog poznatog frizera posjetite :

hair_dr.emin: (Instagram platforma)

https://www.instagram.com/hair_dr.emin/

i Facebook Page: Hair dr. Emin

https://www.facebook.com/Hair-dr-Emin-104327258285087/

 

 


BH Telecom
Na vrh