fejm.ba

Politika

Gradonačelnik Tuzle: Pozivam Parlament FBiH da sjednicu održi u Tuzli

Pozivam zastupnike/poslanike Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine da sjednicu održe u Tuzli,  u SKPC Mejdan, koji ima 5000 stolica i u kojem, od epidemiologa preporučena distanca između poslanika, može biti i dvadeset puta veća.

Otkazivanje sjednice Parlamenta dovodi ustavni poredak Federacije BiH u veliku opasnost. Umjesto da se u vremenu krize jača zakonodavna, izvršna i sudska vlast, neki izgleda pandemiju kao veliku nepriliku, koriste kao priliku da ostvare svoje opasne namjere.

Suspendovati Parlament i zakonodavnu vlast staviti u ruke maloj grupi ljudi, dovodi nas u opasnost od prijekih zakona i prijekih sudova, u opasnost od diktature. To su društveno opasne namjere.

Gospodine predsjedavajući, ovdje se ne radi o javnom okupljanju, nego o obavljanju posla poslanika. Na hiljade ljudi u bolnicama, trgovinama, rudnicima i fabrikama dolaze da rade svoj posao. Sjednica Parlamenta nije utakmica.

U Tuzli se poštuju zakoni i odluke Federalne vlade i odluke Federalnog štaba civilne zaštite, pa prema tome, takve zabrane koju je smislio štab Kantona Sarajevo, u Tuzli nema. Ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Federacija Bosne i Hercegovine, ovo je Tuzla.

Pozivam poslanike/zastupnike da sjednicu održe u Tuzli, poručio je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Tuzla, 30.3.2020.

 


BH Telecom
Na vrh